Rail Nation vjíždí do Evropy s kupou vylepšení a novými parními lokomotivami
zdroj: tisková zpráva

Rail Nation vjíždí do Evropy s kupou vylepšení a novými parními lokomotivami

5. 3. 2016 13:15 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce |

Železniční strategii a simulaci Rail Nation doposud dominovala Amerika - duel mezi východem a západem, zabírání měst a skladišť, to všechno na rozlehlých pláních amerických pobřeží a vším, co je mezi nimi. Není ale tajemstvím, že největší procento virtuálních mašinfírů pochází z Evropy. Proto vývojáři oznámili velké rozšíření hry, kterým je právě Evropa. Do Rail Nation přibyde zbrusu nový scénář a nepůjde jen o mapu Evropy. Tvůrci do hry přidají spoustu novinek a druhá éra se také rozroste o několik nových parních lokomotiv.

Přepracované uživatelské rozhraní

Tvůrci si vzali inspiraci z nedávno vydané mobilní verze hry, o které jsme psali na Freegames.cz. Samozřejmě došlo na spoustu menších i větších úprav, aby uživatelské rozhraní dobře sedlo na velké obrazovky a navigace s myší byla co nejpohodlnější.

Souboj o regiony

Na mapě je celkem padesát velkých evropských měst. Jeden region tvoří pět měst, tudíž ve výsledku bojujete s konkurenčními železničními firmami o deset regionů.

Prezidenti

Co region, to prezident. Každý region si zvolí jednoho hráče, který se stane prezidentem. Ten pak může jmenovat ostatní hráče do kabinetu a společně s nimi rozhodovat o věcech, které budou mít dopad na celý region. 

zdroj: Archiv

Rail Nation už můžete hrát i na telefonech a tabletech

Starosta

Svého starostu si může zvolit každé město. Rozhoduje pak, společně s městskou radou, o všech důležitých otázkách týkajících se daného města.

Dominanty

Svoji originální dominantu má každé město. Například pro Paříž to nemůže být nic jiného než ikonická Eiffelova věž. Každá dominanta potřebuje suroviny a peníze. Díky tomu můžete dominantu vylepšit, což je ostatně vyžadováno pro růst města. A navíc tím můžete získat spoustu regionálních bodů.

Přístavy a lodě

Každý z deseti regionů má přístav a mezi nimi pravidelně pendlují obchodní lodě tam a zpátky. O tom, co která loď převáží, nerozhoduje starosta, ale prezident.

Speciální trasy

Některé trasy na mapě nemůžete postavit svépomocí, ale u většiny je vyžadována investice od více hráčů. Jakmile se taková konstrukce dokončí, mohou pak trasu používat všichni hráči. Ne jenom ti, kteří se o její stavbu zasloužili. Speciální trasy slouží obvykle k propojení dvou regionů.

train-browsergame zdroj: tisková zpráva Ukázka tvorby grafiky evropského prostředí na mapě hry

Nové lokomotivy

Nebyla by to hra s vláčky, aby do ní tvůrci nepřidali celou řadu nových lokomotiv. Tentokrát se dostalo na parní lokomotivy druhé éry. Mezi nimi najdeme například Flying Scotsman, první britskou lokomotivu která oficiálně překročila rychlost 100 mil za hodinu (161 km/h). To se jí podařilo už v roce 1934, ale v kapse má ještě jeden trumf: 679 kilometrů dlouhou cestu v Austrálii, kterou lokomotiva Flying Scotsman absolvovala bez přestávky. Dodnes jde o nejdelší nonstop cestu parní lokomotivy.

Zajímavé jsou i rekordy stroje Panther, který si stále drží statut nejrychlejší německé parní lokomotivy všech dob. Panther jezdila maximální rychlostí 150 km/h, ale když bylo potřeba, dokázala ze sebe vymáčknout 175 km/h. Dalším přídavkem je Black Bear, ideální lokomotiva do měst s více zastávkami. Svého času jezdila i v tehdejším Československu.

Flying-Scotsman-steam-Engine zdroj: tisková zpráva Flying Scotsman

Ale pojďme zpátky k rekordmanům. Jedním z nich je Lynx - největší evropská parní lokomotiva, měřící na délku 29,8 metrů a vážící 250 tun. Boar byla pro změnu nejsilnější parní lokomotivou v Německu, a jako bonusový stroj do hry dostanete Neubaulok. Všechny lokomotivy představuje tento blog post a vyzkoušet si je můžete přímo ve hře.

4b316016-9524-4435-9d9d-0302f2b70270 zdroj: tisková zpráva

Rail Nation je k dispozici zadarmo, nemusíte nic instalovat. Stačí si jen vytvořit bezplatný účet a začít hrát zdarma v internetovém prohlížeči nebo na mobilním zařízení (iOS, Android).

Nejnovější články