Tea Club #24: Lukáš Nízky o Morning Men
zdroj: tisková zpráva

Tea Club #24: Lukáš Nízky o Morning Men

9. 10. 2016 11:32 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

Když se podíváte na obrázky ze slovenské adventury Morning Men, hodí vám do očí písek z pouštní Duny a na solar udeří direktem od Mœbia. A není to náhoda. K jeho práci se výtvarníci ze studia Pixel Federation hrdě hlásí – a ne pouze k němu. Mike Mignola nebo Jakub Rebelka se řadí k dalším inspiračním zdrojům, a co se týče příběhu, vychází kromě velikánů žánru z literární školy východních sci-fi autorů jako Stanislaw Lem nebo bratři Strugačtí. Co leží skryto pod obrázky, to v Tea Clubu odhalí šéf vývoje Lukáš Nízky.

Příběh je upnut do rámu interaktivní fikce, doplněné obrázky. Nic vám to neříká? Pak si vzpomeňte na 80 Days nebo Sorcery!, ale také na adventury od Telltale. Stejně jako ve zmíněných titulech i zde najdete důraz na kvalitní vyprávění a rozhodování, které výrazně mění zážitek. Ten v případě Morning Men doplňují souboje podobné japonským RPG - hodí se to nebo ne? I o tom si s Lukášem povídáme.

Jak je na Games.cz zvykem, kromě video verze si můžete stáhnout i audio pro poslech v autobuse, tramvaji, metru, vlaku, letadlu, ponorce, Mezinárodní vesmírné stanici nebo v autě.

zdroj: Archiv

Podcasty od Games.cz a samozřejmě i další videa z naší dílny můžete sledovat též na našem YouTube kanálu a své případné dotazy a připomínky směrujte do dedikované diskuse nebo na email podcast@games.cz. Děkujeme za přízeň!

Nejnovější články