Tea Club #21: Abstraktní akce The Cycle
zdroj: Facebook

Tea Club #21: Abstraktní akce The Cycle

1. 6. 2016 20:00 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

Přibližně čtyři roky pracuje Marek Budík na akční hře The Cycle, která vypadá jako by vypadla z geometrova šíleného snu. Procedurálně generované úrovně jsou tu osazené nepřáteli, kteří čekají na příchod hrdiny s velkým mečem, aby ho zabili – nebo se nechali zabít. Rychlé reakce jsou pro přežití výhodou, hrát se však dá i pomaleji a s rozmyslem. Na The Cycle krom svižné akce potěší i grafická stylizace, která odkazuje k minimalismu a geometrickému vidění světa. Marek v herním návrhu odráží i to, co se naučil během studií průmyslového designu, a nebojí se o tom povídat.

Krom popisu základních mechanik hry se v Tea Clubu dozvíte o celém procesu vývoje The Cycle - třeba jak Marek postupně odlaďuje i ty nejmenší detaily, aby hra přinášela maximální prožitek z akce. Markovo vyprávění je o to zajímavější, že není protřelý vývojář, ale nováček, který se k navrhování hry dostal přes tvorbu studia Vlambeer. Jak si na vše přišel, kde objevil inspiraci a nápady - i to v Tea Clubu uslyšíte a uvidíte.

Jak je na Games.cz zvykem, vedle video verze si můžete stáhnout i audio pro poslech v autobuse nebo v autě.

zdroj: Archiv

Tea Cluby a podcasty od Games.cz a samozřejmě i další videa z naší dílny můžete sledovat též na našem YouTube kanálu a své případné dotazy a připomínky směrujte do dedikované diskuse nebo na email podcast@games.cz.

Nejnovější články