Zipper Interactive po sedmnácti letech končí
zdroj: tisková zpráva

Zipper Interactive po sedmnácti letech končí

31. 3. 2012 22:23 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Bohužel, očekávané se stalo realitou s studio Zipper Interactive po sedmnácti letech v herním byznysu zavírá krám.

Už chvíli se šuškalo, že Sony Zipper zavře a nyní se tak i stalo. Dnes ráno se na Twitteru týmu objevila tato zpráva: „Po 17 letech přišel čas přestat a začít nový šťastný příběh jinde. Upřímně děkujeme všem svým fanouškům za vše, co jste pro nás udělali. Sbohem.“


Následně konec studia potvrdilo i Sony. „Uzavření studia je výsledkem normálního cyklu a přerozdělení zdrojů v rámci SCE WWS. Zipper dokončil všechnu práci na svém posledním projektu, Unit 13 pro PS Vita. Tituly MAG, SOCOM 4 a Unit 13 budou nadále mít podporu, včetně denních Challengů pro Unit 13“.

Nicméně, ať je prohlášení Sony jakékoliv, zavření tak dlouho pracujícího a poměrně úspěšného studia normálním cyklem není. Pravdou je, že Zipper v next-gen období neměl úplně na růžích ustláno. Zatímco na PlayStation 2 byla jeho série SOCOM vpravdě kultovní, na PS3 už se tolik nedařilo. MAG byl velmi kvalitním titulem, který se ale právě kvůli komplexnosti nemohl zalíbit mainstreamovému konzumentovi, SOCOM 4 byl jen lehce nadprůměrnou, nijak výjimečnou záležitostí a Unit 13 už nemohl studio zachránit. Přejme tedy všem cca osmdesáti zaměstnancům studia, aby si rychle našli nové uplatnění, ať už v rámci Sony nebo jinde.

Nejnovější články