Za týden vychází korejská hororová adventura The Coma
zdroj: tisková zpráva

Za týden vychází korejská hororová adventura The Coma

12. 10. 2015 14:12 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Každý den se nedostanete k 2D hororové adventuře, která je situována do prostředí korejské střední školy. Nezávislý tým Devspresso Games vydá svou prvotinu The Coma 19. října a podle prvních informací půjde o zajímavý kousek. Ačkoliv jde v prvé ředě o hororový příběh, ve kterém dominují přízraky, jež jdou po krku hlavnímu hrdinovi, zároveň se ve hře ukáže i stresující prostředí, které panuje na korejských středních školách, kde je vše podmiňováno osobním úspěchem a studenti jsou neustále přepracovaní.

V The Coma se zhostíte role Youngha, studenta, který zjistí, že škola se proměnila v pekelné místo, kde jsou učitelé i žáci přeměnění v přízraky. Navíc kromě přízraků po chodbách chodí zabiják, takže prostoru pro předčasný skon je zde opravdu hodně. Vaším úkolem je samozřejmě přežít a dostat se ze školy.

Nejdřív ale bude muset zjistit, jak jste se vlastně v téhle realitě ocitli a nejspíše vyřešit i pár záhad. Z traileru je jasné, že kromě utíkání před přízraky a schovávání se ve skříních také budete muset řešit úkoly a postupně rozkrývat zápletku. Je zjevné, že ne všichni, které potkáte budou přízraky, zřejmě je ve škole i pár normálních přeživších.

Upřímně, nejzajímavější mi přijde pohled do prostředí korejské střední školy a to skrze zápisky, které Youngho nalézá a jeho postřehů, které do hry přidávají její adventurní složku. Sympatické je mi i to, že hra nejede v oblíbeném rogue-like stylu, nerestartuje se po hrdinově úmrtí, ale nabízí body, kde si můžete postup uložit. Když k tomu přidám pěkné vizuální zpracování, vychází z The Coma zajímavý a netradiční kousek, který vyjde 19. října na Steamu.

Nejnovější články