Za dva dny vychází grand strategie Alea Jacta Est
zdroj: tisková zpráva

Za dva dny vychází grand strategie Alea Jacta Est

20. 9. 2012 18:23 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

A teď něco pro vytvrdlé stratégy.

Slitherine a AGEOD za dva dny pustí do oběhu takzvanou „grand strategy“ Alea Jacta Est, v níž půjde o mocenský boj mezi jednotlivými frakcemi ve starověkém Římě. Bude zde několik scénářů, v nichž se proti sobě postaví kupříkladu Caesar proti Pompeiovi či představí konflikt mezi Sertoriem, Římem a jako bonus k tomu Mithridatem.


Hra bude postavena na osvědčeném AGE enginu, jímž se prezentují hry od AGEOD a herní mapa pojme západní Evropu, britské ostrovy, část východní Evropy a severní Afriku. Najdete zde 2800 jednotlivých regionů a 5 kampaní, které budou v rozmezí let 87 před.n.l. po 197 n.l. Samozřejmostí je tuna detailů, reálné kmeny a státní uskupení, ostatně, tohle je grand strategy.

S čímž se samozřejmě pojí nemalá náročnost na management a hráče. Tento typ her nebývá snadný a většina hráčů neuvyklých tomuto stylu se v nich rychle ztratí zahlcena tunou údajů. Ale když do nich proniknete, odmění se vám nesmírně komplexním zážitkem. Nu a tahle exkurze do římských dějin, kdy pro dýku v zádech jste nemuseli chodit daleko (do Senátu) a Říman byl Římanovi vlkem vypadá hodně atraktivně.

Nejnovější články