Vývojářské nástroje ke Skyrimu přijdou v lednu
zdroj: tisková zpráva

Vývojářské nástroje ke Skyrimu přijdou v lednu

2. 12. 2011 13:52 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ještě vám létají draci ve Skyrimu pozpátku? Zřejmě ano...

Možná bychom měli být rádi, že nedělají i jiné věci, třeba i útoky, v opačném gardu, ale to je jen malá útěcha. Nicméně, tou větší, ač je to zatím jen příslib do budoucna, by měl být fakt, že Bethesda dá v lednu všem modderům do nenechavých, pilných a zbožňovaných pracek kompletní vývojářské nástroje, jaké měli k dispozici i tvůrci hry.


Celý set nástrojů se jmenuje Creation Kit a bude doprovázen Wiki a videi, aby se všem pracovalo lépe a pohodlněji. Dalším velkým plusem je, že bude Creation Kit propojen se Steam Workshopem. Co to znamená? Výtvory budou uploadovány pomocí této služby, takže budete moci snadno listovat všemi přídavky, hodnotit je, samozřejmě číst cizí hodnocení a jednoduše se usnadní celková manipulace a komunikace s mody a jejich komunitou. Zajímavé je, že můžete klidně listovat seznamem na mobilu, označit si, co chcete a po připojení počítače se vám vše stáhne. Nicméně k používání Steam Workshopu vás nikdo nenutí.

Čekat můžeme samozřejmě další a další updaty. Není to nic překvapivého, Skyrim je velká hra a není nic zvláštního, když u podobného typu hry něco uteče. Nemuseli by zrovna utíkat draci a pozpátku, ale to už je jiná věc. Další důležitý update by měl přijít příští víkend a měl by vyřešit právě těch pár zpátečnických draků nebo špatné vypočítávání magické odolnosti.

Nejnovější články