Vyšla Yakuza 0, ve které se vrátíte na začátek příběhu Kazumy a Mad Doga
zdroj: tisková zpráva

Vyšla Yakuza 0, ve které se vrátíte na začátek příběhu Kazumy a Mad Doga

24. 1. 2017 16:10 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Patříte-li mezi příznivce série Yakuza, určitě si nenecháte ujít ani nejnovější díl Yakuza 0, který dnes vychází na PlayStation 4. Důvod je celkem prostý – příběh vás zavede na začátek cesty hlavního hrdiny celé série Kazumy Kirjú a poprvé si zahrajete i za neblaze proslulého Mad Doga z Šimana. Píše se ale rok 1988, jméno Mad Dog ještě nikdo nezná a oba gangsteři jsou na počátku své zločinecké kariéry.

Jak byste čekali, Yakuza 0 se poveze na vlně retra, kterou doplní tradiční hratelnost, která se skládá z akčních soubojů v nerealistickém stylu série, spousty dobrovolných vedlejších činností a seriózním příběhem, který občas doplňují typické japonské vtípky.

Status prequelu by měl zajistit, že se v občas už dost propleteném příběhu, který se napříč roky v Yakuze rozvinul, budou orientovat i nováčci. Hlavní hrdina série Kazuma teprve získává svůj titul Drak z Dodžimy, což je jméno zločinecké rodiny, v níž slouží. Jeho příběh se odehrává primárně ve fiktivní čtvrti Kamuročó v Tokiu, kde slouží jako výběrčí dluhů – do chvíle, kdy je obviněný, že se jedna předávka peněz pokazila a nyní se musí očistit.

zdroj: Archiv

Goro Madžima, který ještě nenese přezdívku Šílený pes z Šimana, což je pro změnu jméno jeho klanu. Goro provozuje kabaret v čtvrti Sotenbóri v Ósace, ale ze všeho nejvíc by se chtěl vrátit zpátky do rodiny, která jej odvrhla. Cesta zpět do náruče klanu existuje, ale dá se čekat, že tahle cesta jej zavede právě za hranici příčetnosti.

Trailer vám kromě načrtnutí děje především představí jednotlivé minihry, kterým se budete moci věnovat v rámci vedlejších činností, ať už jde o šipky, závodění s autíčky a nebo dívčí zápasy. Nezapomeňte, že je konec 80. let a Japonsko a jeho ekonomická bublina stále expanduje, takže je pořád dost peněz na utrácení ve více i méně pochybných podnicích.

Nejnovější články