Vylepšená verze Icewind Dale přinese příběhový mód a z původní hry vystřižené questy
zdroj: Foto: Beamdog

Vylepšená verze Icewind Dale přinese příběhový mód a z původní hry vystřižené questy

1. 9. 2014 18:41 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pořád budu tvrdit, že po zkušenosti s hraním Baldur's Gate a hlavně Planescape: Torment musela méně příběhová a více soubojová sérii Icewind Dale přinést zklamání, na které jsem dodne nezapomněl, ale podívat se na klasiku od Black Isle Studios s patnáctiletým odstupem není nijak špatný nápad. Umožní nám to studio Beamdog, které stojí za Enhanced edicemi obou Baldur's Gate her, protože během PAX oznámilo vylepšenou edici právě prvního dílu Icewind Dale.

Detaily o Icewind Dale: Enhanced Edition najdete v FAQ na homepage. Oproti původní hře najdete ve vylepšené edici 122 kouzel, šest rozšířených úkolů (nyní dokončený obsah, který měl být v původní hře), šedesát nových úkolů, zabudované datadisky Heart of Winter a Trials of the Luremaster a z vylepšených edic Baldurs's Gate vytažených 31 nových kombinací povolání a ras. Chybět by neměla ani podpora cross-platform multiplayeru.

zdroj: Overhaul Games

Nejzajímavější novinkou v Enhanced verzi je ale nová obtížnost "Příběhový mód", která hráčům umožní absolvovat příběh Icewind Dale bez hrozby, že kdy uvidí Game Over obrazovku. Zkrátka něco jako ultrajednoduchý mód pro fanoušky příběhu, kterého ale zrovna v Icewind Dale, tedy ve srovnání s Baldur's Gate a Planescape: Torment, mnoho nebylo.

Na homepage najdete hardwarové požadavky pro hraní všech připravovaných verzí hry (PC, MAC, iOS, Android), ale též informaci o tom, jak se dostat do bety (předobjednávka).

Datum vydání zatím tvůrci pro Enhanced verzi IWD nestanovili, ale v současnosti probíhá beta test. Do konce roku by hra mohla vyjít, aby záhy došlo na oznámení vylepšené verze Icewind Dale II. Na to vsadím své zimní boty.

Nejnovější články