Vydavatel Gemini Rue série chystá adventuru A Golden Wake těží z éry Velkého Gatsbyho
zdroj: tisková zpráva

Vydavatel Gemini Rue série chystá adventuru A Golden Wake těží z éry Velkého Gatsbyho

27. 6. 2014 12:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Wadjet Eye Games ve své produkci oldschool adventur neustávají. Pokud jste už všechny jejich díla dohráli, udělají vám s něčím novým radost zase letos na podzim, kdy vydají point and click adventuru A Golden Wake od studia s krásným názvem Grundislav Games. Už z obrázků je jasné že nás čeká klasický "wadjetovský" vizuální styl aneb rozlišení jako z roku 1995 a všudypřítomné pixely.

Na rozdíl třeba od Gemini Rue se v A Golden Wake podíváme nikoliv do budoucnosti, nýbrž do minulosti - konkrétně do 20. let minulého století. Na prosluněnou Floridu, které ale hrozí hurikán a velká hospodářská krize, která tehdy postihla Ameriku. Hra nemá být čirou fikcí, příběh se má točit kolem reálných postav, událostí a lokací.

Tvůrci se v tiskové zprávě nebojí ohánět termíny jako Velký Gatsby, kterého mají lidé v poslední době v podvědomí hlavně díky úspěšnému filmu s Leonardem DiCapriem. Podobně jako Gatsby i A Golden Wake bude o slávě a úspěchu v kontextu tehdejší doby - bude o večírcích, ale také o mafii, která se má motat kolem hlavní postavy.

V hlavní roli se objeví Alfie Banks, jenž chce zbohatnout na rozmáhajícím se realitním trhu. Nic ale není zadarmo, proto mu scénáristé hodí pod nohy pár klacíků, aby se hráč měl čím bavit, respektive namáhat svůj mozek.

zdroj: Archiv

Stylem hratelnosti nás A Golden Wake očividně nepřekvapí - půjde o klasickou point and click 2D adventuru, která bude stát na příběhu a puzzlech.

Trailer a obrázky v galerii vám o hře napoví víc. Milovníci starých adventur nechť se tedy těší na podzim, kdy hra vyjde na PC v digitální verzi.

Nejnovější články