Vychází 1954: Alcatraz, dospělá adventura o útěku ze slavného vězení
zdroj: tisková zpráva

Vychází 1954: Alcatraz, dospělá adventura o útěku ze slavného vězení

12. 3. 2014 12:18 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Možná se právě zrodila konkurence pro interaktivní adventury od Telltale. Dnes totiž vychází retro adventura 1954: Alcatraz od boha všech dnešních adventuristů, Daedalicu. Odehrává se v San Francisku a má podle všeho atributy správné retro žánrovky.

Point & click adventura 1954: Alcatraz bude mít dva hrdiny – Joea a jeho ženu Christine. Joe sedí v Alcatrazu za loupež, lup z ní utržený stihl ukrýt, ale nyní po něm peníze chce místní podsvětí i policie. Joe má ale plán. Uteče z vězení a pomůže mu v tom Christine. Má to ale háček, budeme hrát za něj i za Christine . 1954: Alcatraz má být hra krajně nelineární.

Bude jen na hráči, zda se rozhodne s Christine svému manželovi pomoci, nebo mu bude nevěrná, oklame jej a zkusí sebrat peníze pro sebe. Stejně si hráč může zvolit, jak se budou postavy chovat a řešit hádanky. Dostane se Joe z vězení pomocí násilí, nebo se nějak vykecá? Pomůže mu Christine, nebo se vyspí s půlkou jeho kolegů, aby nakonec shrábla celý lup?

I když v traileru vidíte silnou stylizaci, styl 1954: Alcatraz bude ryze dospělý. Daedalic slibuje vážný příběh z kriminálního prostředí, kde nebude chybět sex a další témata, kterým se občas hry vyhýbají jak čert kříži. Výhodou navíc je, že na zajímavě vypadající adventuru nemusíte čekat, protože je už nyní dostupní na Steam a GOG za 20 eur.

...

Nejnovější články