Vesmírná střílečka Exodus of Sol chce napravit chyby předchůdce
zdroj: tisková zpráva

Vesmírná střílečka Exodus of Sol chce napravit chyby předchůdce

17. 4. 2014 19:31 | Novinky | autor: Petr Poláček |

O vesmírnou střílečku člověk nezakopne jak je rok dlouhý, a když už nějaká vyjde, jde spíše o zklamání. Strike Suit Zero pohořela, X: Rebirth nebudu komentovat a Sol: Exodus se také moc nepředvedla. Na Unreal Engine 3 postavená střílečka hezky vypadá, ale nudná je až hanba. Vývojáři ze studia Seamless Entertainment však nehodili flintu do žita (nebo po něm), proto se dali znovu dohromady v týmu Bit Planet Games a ještě letos vydají na PC a PS4 vesmírnou střílečku Exodus of Sol – vylepšenou verzi Sol: Exodus.

V zásadě Bit Planet Games přeju, aby na druhý pokus dokázali fanouškům vesmírných stříleček nabídnout zábavnou hru, i když bych raději viděl, že se pouští do nové hry, ne do updatu dva roky staré prvotiny. Snad se ale poučili z chyb a vesmírné bitvy v různých prostředích budou méně naskriptované, dramatičtější a obtížnější, protože původní tituly se dal hrát s jednou rukou v nose.

Tvůrci slibují méně otravných eskortních misí a větší množství ovladatelných lodí s novými funkcemi včetně vylepšené fyziky, nového radaru a možnosti distribuovat energii dle potřeby mezi zbraně, štíty, motory a tak dále. Hra má také lépe vypadat a znít, což se vždycky hodí.

Příklady vylepšení, která tvůrci chystají, jsou hezké. Mělo by jich však být mnohem více, abych tvůrcům sežral tvrzení, že na konto mnoha a mnoha novinek už Exodus of Sol není jen vylepšená verze původní hry, nýbrž hra skoro nová. Uvidíme, vlk taky sliboval.

Exodus of Sol zdroj: tisková zpráva

Za (pro změnu) kvalitní vesmírnou střílečku se ale nebudu zlobit nikdy a za žádných okolností. Další informace o hře hledejte na homepage, původní Sol: Exodus je nyní na Steamu ve slevě za 4 éčka.

Nejnovější články