Ve strategii Particle Fleet soupeříte s neustále se přizpůsobujícím nepřítelem
zdroj: tisková zpráva

Ve strategii Particle Fleet soupeříte s neustále se přizpůsobujícím nepřítelem

3. 10. 2016 12:39 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Nezávislý tým Knuckle Cracker, který stojí za sérií Creeper World, rozpracoval původní myšlenku hry do mnohem větší podoby a výsledkem je strateige Particle Fleet: Emergence která vyšla koncem září na PC. Trilogie Creeper World představovala klasickou tower defense hru, ve které hráči čelili hybridním nepřátelům připomínajících agresivní tekutinu. Particle Fleet tuto premisu nadále rozvíjí a nepřítelem je nepřátelský roj, který je nejen obtížné zlikvidovat, ale je navíc inteligentní a umí se přizpůsobit a získávat odolnost vůči zbraním hráče.

Zasazení se rovněž mění a v Particle Fleet zavítáte do vesmíru, kde vaše koráby naplněné chutnou a šťavnatou posádkou již netrpělivě očekává nepřítel jménem Particulate. Ten se adaptuje a vyvíjí se podle vašeho stylu hraní a pokud tak kupříkladu přijedete na nějakou úspěšnou taktiku, za pár minut už to nemusí platit. 

Co se herní náplně týče, tak tam se lze těšit mimo jiné i na samostatnou příběhovou kampaň. V té se vtělíte do role velitele hrstky lodí, které zavítaly do nezmapované části vesmíru, kde narazí právě na mimozemskou formu života, která se vyznačuje velkou agresivitou a schopností bleskově se adaptovat.


Proměnné přitom může být nepřítel i samotné prostředí – obojí lze náhodně generovat a následně rovněž také libovolně upravovat. A poté i sdílet – Particle Fleet obsahuje integrované nástroje určené pro sdílení uživatelského obsahu.

Pokud byste snad samotný nákup hry považovali za risk, tak určitě zavítejte na web hry, kde je dostupná demoverze. Hru si můžete koupit na Steamu, nebo přímo na stránkách hry. Na Steamu je hra k kání za 15 eur, na oficiálním webu pak za 15 dolarů. To v přepočtu činí 400 respektive 360 korun.

zdroj: Archiv

Nejnovější články