Ve strategii Fear Equation velíte vlaku se spoustou nástrah a nebezpečí
zdroj: tisková zpráva

Ve strategii Fear Equation velíte vlaku se spoustou nástrah a nebezpečí

12. 11. 2015 16:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Fear Equation z vás udělá vedoucího vlaku, ale o klasický simulátor železnice opravdu nejde. Fear Equation je hororová strategie, napůl tahová a napůl v reálném čase. Vaším úkolem ale není rozvážet zboží nebo zastavovat lidem na stanicích. Musíte dostat všech 150 pasažérů ven z mlhy, která pohltila celou oblast a oživila noční můry všech lidí ve vlaku.

Když udržíte věci pod kontrolou bude všechno v pořádku, ale pokud se vám vedení vlaku rozsype pod rukama, bude mlha to poslední, čeho byste se měli bát. Jakmile totiž nebudete zachráncem, kterého lidé chtějí, obrátí se proti vám a končíte.

Strategická část Fear Equation spočívá ve správě surovin, přičemž jednou z nich jsou i lidé. Můžete je posílat do mlhy pro zásoby, na průzkum lokací a kvůli hledání dalších přeživších. Vy se mezitím staráte o suroviny, energii a obranu vlaku. Ve vašem zájmu je volit trasu cesty tak, abyste se vyhnuli armádě - jejím úkolem je najít a zlikvidovat všechno, co přišlo do kontaktu s mlhou.

zdroj: Archiv

Vedle armády jsou vaší další starostí zmíněné oživlé noční můry. Od toho je tu pak možnost monitorovat sny pasažérů: jedině tak se lze připravit na to, co se na vás chystá zaútočit. Vzájemně na sebe mohou útočit i jednotliví vedoucí vozů, což opět spadne na vaši hlavu. Řešení konfliktu dvou vedoucích byste měli ale pořádně promyslet - často to skončí dramatickou událostí, která může zásadně změnit rovnováhu mezi vašimi příznivci a odpůrci.

Fear Equation by měla vyjít již brzy, ale vývojáři ze studia Screwfly (Zafehouse Diaries, Deadnaut) se o konkrétní datum nepodělili. Vedle traileru výše se můžete podívat i na obrázky v galerii na kartě hry.

Nejnovější články