Ve frenetické akci Livelock se stanete součástí nekonečné války robotů
zdroj: tisková zpráva

Ve frenetické akci Livelock se stanete součástí nekonečné války robotů

2. 6. 2016 12:03 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Vývojáři z malého kanadského studia Tuque Games představili svou akci Livelock už v lednu, teď ale předvádí její destruktivní obsah v osmiminutovém videu z hraní. Livelock se odehrává ve 22. století, kdy z lidstva zbývají už jen poslední zbytky přeživších. Ti nahrávají své vědomí do bitevních robotů, v nichž se propojí s umělou inteligencí a vydávají se na nerovný souboj s Clustery, skupinami programově porušených robotů, kteří vedou nekončící válku o Zemi. Vy, jako Capital Intellect ovládáte jednoho takového robota a pokusíte se narušit neustálý koloběh války, který hrozí, že lidstvo definitivně vymaže z povrchu Země.

Na výběr máte z trojice robotických válečníků. Každý představuje jiný styl hraní a tak tu máte klasického vojáka (nese označení Hex), který má k dispozici řadu střelných zbraní a opírá se především o přesnost a manévrování na bojišti, k čemuž mu pomáhá kamufláž i třeba tříštivé miny. Vanguard představuje tanka, který sice má k ruce i střelné zbraně, ale jeho síla tkví především v obranném štítu a schopnosti zasáhnout několik nepřátel najednou. Posledním z třetice je Catalyst, která má k ruce armádu dronů, které odvádí špinavou práci za ní. 

Trojice hrdinů nahrává i kooperaci, která by měla být v tomto případě klíčová. I když prim hraje rychlá akce, stranou nestojí ani taktická složka, kdy se musíte přizpůsobovat aktuálním nepřátelům a pečlivě vybírat zbraně i speciální schopnosti. Jak to funguje v reálu představuje téměř devět minut dlouhá komentovaná ukázka hraní.

Kooperace ale není podmínkou, takže si můžete zahrát i když nemáte náladu na společnost. Autoři slibují, že hra bude obtížností vyvážená i pro sólové hraní. Honbu za lepšími schopnostmi, za největším počtem zabití i za lootem vyjde ještě letos na PC, PS4 a Xbox One. Vedle traileru se můžete podívat i na stránky hry, kde najdete i videa představující jednotlivé zbraně a schopnosti.

zdroj: Archiv

Nejnovější články