V X-Morph: Defense dobudete Zemi kombinací tower defense a mohutné kanonády
zdroj: tisková zpráva

V X-Morph: Defense dobudete Zemi kombinací tower defense a mohutné kanonády

6. 3. 2017 14:59 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Mimozemšťané jsou pěkně prohnaná banda. Nenadále přiletí na Zem a rozpoutají nemilosrdnou vyhlazovací válku, a navíc ještě nehrají podle pravidel! Měli by se rozhodnout, zda chtějí všude stavět věžičky, aby zabránili lidským jednotkám v postupu, nebo jestli radši usednou do kokpitu jediné mocné stíhačky a začnou rozsévat smrt všude kolem. Jenže vesmírné invazní síly v X-Morph: Defense dělají obojí najednou. A vy hrajete za ně.

Tenhle žánrový mišmaš funguje zhruba takhle: vaším úkolem je chránit velký přístroj provádějící teraformaci, k němuž se ženou tanky, stíhačky a dokonce i obrovské mechanické konstrukty budoucnosti. Co uděláte? Samozřejmě posejete prostor kolem sebe kulometnými, plazmovými a všelijakými jinými věžemi, abyste a) rozstříleli ubohé lidičky na hadry, b) vytvořili pro ně smrtící bludiště, z něhož se už nevymotají. A do toho všeho ještě poletujete ve své lodičce a vraždíte, co zbude. Chudáci lidi.

zdroj: Archiv

X-Morph: Defense vypadá příjemně akčně a destruktivně. Hroutící se budovy a šířící se devastace mají žádaný wow efekt, a dokonce i přímý dopad na hratelnost. Pokud zboříte mrakodrap v pravou chvíli, může zavalit postupující jednotky a odříznout jim cestu dál. Když si smlsnete na mostu přes propast, pár tanků skončí v hlubinách a ty další budou muset ztrácet čas otravným objížděním, během kterého je můžete zasypávat plazmou.

Kdyby vám celá tahle šíleně explozivní kombinace nezněla dost lákavě, vězte, že hra nabízí i lokální kooperaci ve formě klasického splitscreenu. Umíte si představit lepší zábavu, než spolu s kamarádem umně masakrovat miliony nevinných lidí a bláznivě se smát při pohledu na peklo, které rozpoutáte? Myslel jsem si to, vy psychopati. X-Morph: Defense má vyjít už brzy na Steamu, Xbox One i PlayStation 4.

Nejnovější články