V traileru na Mortal Kombat X nechybí zlámané kosti a fatalita na konec
zdroj: tisková zpráva

V traileru na Mortal Kombat X nechybí zlámané kosti a fatalita na konec

2. 6. 2014 19:15 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Nemám ponětí, jakým zázrakem se bojovkové série Mortal Kombat a Street Fighter udržely mezi mainstreamovými tituly od devadesátých let až do dnešních dnů, ale jisté, že novými díly neoslovují pouze pamětníky. Naopak se úspěšně snaží vyjít vstříc i novému publiku, což se třeba v prvním traileru na Mortal Kombat X projevuje rappovým songem v podání Wize Khalify. K brutální bojovce bych podobnou hudbu sám od sebe nevybral, ale výsledek sedí a plní spolehlivě roli křoví pohyblivým obrázkům, které znázorňují bitku Scorpiona a Sub-Zera.

Vývojáři z NetherRealm studia potvrdili v tiskové zprávě termín vydání v roce 2015 na platformách PC, PS3, PS4, X360 a Xbox One. Nezapomnělo se tedy hned od začátku na PC, což je skvělá zpráva. 

Z dynamické potyčky obou stálic série Mortal Kombat na videu si lze odvodit, že Mortal Kombat X nabídne klasické propriety série včetně novinek uvedených v předchozích dílech – prim mezi nimi asi bude hrát interakce s prostředím, většinou v podobě objektů v aréně, které lze využít k proplesknutí protivníka. Kdo hrál třeba Injustice, ví o čem hovořím.

zdroj: Archiv

Na konkrétní informace jinak skoupá tisková zpráva obligátně uvádí, že tvůrci chtějí v MKX využít výkonu nových konzolí, ale něco podobného dnes prohlašuje prakticky každý, kdo vydává hru pro nové konzole.

Mnohem zajímavěji zní slib, podle kterého MKX nabídne „plně propojený zážitek, který hráče uvrhne do perzistentní online bitvy o globální nadvládu.“ Zní to šíleně, ale v normální řeči by to mělo znamenat, že bude lokální či singleplayer hra propojená s online statistikami nebo online multiplayerem, a každý souboj se hráči započítá do nějaké tabulky.

Další novinkou MKX má být možnost výběru z několika variant jedné postavy, což ovlivní strategii i bojový styl. Modrý Sub-Zero tak bude mrazit modrým ledem a zelený Sub-Zero zeleným ledem? Zřejmě něco v tomto smyslu, ale podrobnosti se zjevně dovíme během letošní E3 už příští týden.

Nejnovější články