V roguelike Leap of Fate ovládáte psychicky narušené kouzelníky
zdroj: tisková zpráva

V roguelike Leap of Fate ovládáte psychicky narušené kouzelníky

31. 3. 2016 15:28 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Včera na Steamu a v Humble Store vydaný roguelike titul Leap of Fate je splněním dlouholetého snu kanadského vývojáře Mattieu Bégina. Leap of Fate představuje svět, který propojuje fantasy a kyberpunk. Ačkoliv je v jádru roguelike, klade velký důraz na příběh, který rozkrýváte v roli jedné ze čtyř postav.

A že je rozhodně z čeho vybírat – hra nabízí kouzelníka vystrašeného z mnoha let života v útlaku, kyborga-technomancera zápasícího s vlastní rozdvojenou osobností, kouzelnici, jež se snaží získat kontrolu nad vlastním vědomím na úkor několika neznámých entit a okultistu, kterému se již po staletí daří obelhávat smrt. Všechny tyto hrdiny pak můžete spatřit v přiloženém launch traileru.

Tato nesourodá grupa dává tušit, že by příběh mohl být originální a zábavný. Vše je navíc zahaleno do příjemné komiksové stylizace.. Ta slibuje New York takový, jaký jej hráči neznají a soubojový systém, který je akční a svižný.

Každá smrt hráče vrátí na začátek, naštěstí však lze pro své postavy v průběhu hraní získávat permanentní vylepšení, která vám smrt nevymaže. Vedle těch také Leap of Fate nabízí přes stovku magických schopností, s nimiž půjde likvidovat stovka různých druhů nepřátel.

Cílem každé postavy je překonat vlastní obavy i duševní poruchy a dojít vstříc svému osudu. Vyzkoušet hru si tedy můžete již nyní, první ohlasy na Steamu působí kladně, žel, zatím jich není příliš mnoho.

zdroj: Archiv

Nejnovější články