V Rise: Race The Future budete závodit na všech terénech včetně vody
zdroj: tisková zpráva

V Rise: Race The Future budete závodit na všech terénech včetně vody

1. 6. 2016 10:25 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Vývojářský tým VD-dev asi nebudete znát, pokud nepatříte k jejich skalním fanouškům na mobilních platformách, respektive 3DS. Jde o francouzský tým, který pracuje primárně na projektech jiných studií a jejich poslední hrou je rozporuplně přijatá akce Ironfall z 3DS. Jejich nový projekt se jmenuje Rise: Race The Future a představí arkádové futuristické závody z blízké budoucnosti, kdy noví technologie výroby kol umožňuje závody na všech typech povrchů včetně vody. Hlavním trumfem hry měla být spolupráce s profesionálním automobilovým designérem Anthonym Jannarellym.

Janarelly se podepsal především pod design supercars Lykan Hypersport a Fenryr Supersport. Jeho práce by se měla promítnout do podoby vozidel, která budete moci v Rise řídit. Ta fakticky nebudou zase tak vzdálená současným modelům, jen díky novému designu kol dokáží překonat i vodní hladinu a celkový styl jízdy bude akčnější, což odpovídá záměru vytvořit arkádové závody.

Důležitou složkou bude zvládnutí extrémních driftů, přičemž VD-dev uvádí jako zdroj své inspirace Sega Rally. K dispozici bude arkádový mód a také historický, v němž si budete odemykat jednotlivé vozy v rámci kariéry. Z prvního videa a obrázků je jasné, že momentálně je hra ve fázi pre-produkce a nepodíváte se tedy na záběry z hraní.

Celý koncept nezní vůbec špatně, nicméně obavy trochu vyvolává pokrytí platforem. Rise: Race The Future totiž má vyjít letos v zimě na PC, PS4, Xbox One, WiiU, Nintendo NX (sic!), 3DS, iOS a Android. Obávám se, že s takovým rozptylem bude mít hra problémy vynikat na jednom okruhu platforem, protože do portování bude zahrnuto hned několik velmi odlišných hardwarových konfigurací i typů ovládání.

zdroj: Archiv

Nejnovější články