V půlce srpna vyjde na PC a konzole Zombi - konverze originální survival akce z WiiU
zdroj: tisková zpráva

V půlce srpna vyjde na PC a konzole Zombi - konverze originální survival akce z WiiU

30. 7. 2015 19:04 | Novinky | autor: Petr Poláček |

O konverzi ze všech stran zajímavě originální a ve skutečnosti hodně dobré zombie střílečky ZombiU z WiiU pro PC, PS4 a Xbox One už se hovoří delší dobu. Konečně ale Ubisoft šeptandu utnul oznámením hry, která na výše zmíněné platformy vyjde už 18. srpna pod mírně upraveným názvem Zombi (že hra se stejným názvem od Ubisoftu vyšla už v roce 1986 zmiňoval Pavel už v recenzi WiiU verze). Zombi vyjde pouze digitálně (žádná krabice) a měla by nabídnout nemlich ten stejný obsah jako ZombiU – jen upravený pro odlišné ovládání. A samozřejmě notně vylepšenou grafiku, kterou si můžete prohlédnout na záběrech traileru a prvních obrázcích. V zásadě nic jiného než změnu vzhledu hry totiž z videa a obrázků nevykoumáte.

Ani tisková zpráva se konkrétně nevěnuje odpovědím na otázky, které člověka hned napadají. Bude Zombi podporovat lokální multiplayer, kdy jeden hráč smolil mapu na WiiU tabletu, zatímco druhý ji procházel? Nabídne Zombi jenom obsah z WiiU verze, nebo přinese něco navíc? Bude hra z hlediska konceptu stejně zábavná, když do značné míry závisela na užití unikátního WiiU ovladače?

Odpověď na všechny otázky přinese hra samotná už za zhruba dva týdny, takže kvůli tomu asi nikdo z mostu skákat nebude. Stejně by ale bylo užitečné, kdyby tvůrci v mezičase sepsali a publikovali, co všechno je v PC, PS4 a Xbox One verzích stejné, potažmo co je jiné/nové/lepší/horší.

zdroj: Archiv

Prozatím, než zmíněné odpovědi získáme, se můžeme o Zombi po zkušenostech s WiiU verzí bavit jako o dosti svérázně pojaté zombie akci. Střílet tentokrát spíše nebudete, ale užijete si mnoha různých způsobů likvidace nemrtvých. Pavlovi se třeba zalíbila pálka na kriket, které věnoval úvodní odstavce své recenze ZombiU. A nedělal to jen tak z plezíru...

Pokud ale recenzi vyrabuju ještě důkladněji, pak ke kvalitám hry patří atraktivní prostředí zombiemi zahlceného Londýna, dobře nastavené (pomalé) tempo akce, skvěle navržené nervy drásající momenty, ale též dobře umístěné checkpointy a jedna speciální mechanika, na kterou se tvůrci snažili ZombiU majitelům WiiU (neúspěšně, bohužel) prodat: když zemřete, převtělíte se do jiného člověka, zatímco vaše mrtvola zombifikuje i s věcmi, které jste do té doby posbírali nebo vylevelovali (typicky zbraně). A je pouze na vás, jestli o své bývalé věci stojíte a od zombifikovaného bývalého já si je vyzvednete, nebo naznáte, že to je příliš nebezpečné. Zní to jako typický gimmick, v praxi to fungovalo.

Tak uvidíme, jestli „na funkci nebude mít vliv“ přesun hry z původní platformy na nové.

Nejnovější články