V polovině července Stardock vydává fantasy 4X strategii Sorcerer King
zdroj: tisková zpráva

V polovině července Stardock vydává fantasy 4X strategii Sorcerer King

2. 7. 2015 18:21 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Od října uplynulého roku mohou fandové takzvaných 4X strategií (eXplore, eXpand, eXploit a eXterminate) na Steamu kupovat předběžnou verzi nové tahové strategie Stardocku, Sorcerer King. Veřejnému testování však již brzy bude konec, neboť Stardock se svým novým tahovým fantasy počinem 16. července opustí early access a plná verze hry bude na světě. Než k tomu však dojde, mohli bychom si vůbec říci, o co v Sorcerer King vlastně půjde.

Sorcerer King se hráči ujmou správy drobného městského státu, který stojí překvapivě pouze proti jedinému protivníkovi. Ten je však netradičně podstatně silnější a hra tak bude po hráčích vyžadovat všechen um a dovednosti, pokud takoví budou chtít dojít ke zdárnému konci, na jehož konci není jejich mrtvola pohozená u cesty.

Hráči se ocitají v roli vládce naprosto bezvýznamného území v zemi, kterou si již dávno podrobil záporák s titulem Sorcerer King. Tomu momentálně ani nestojí za to se o druhořadou verbež zajímat a věnuje se raději svému vyššímu cíli – zničení světa. úkolem hráče pak samozřejmě bude mu v tom nejenom zabránit, ale také jej patřičně zlikvidovat, aby už podobné chutě nedostával. A jak již dosavadní popis napovídá – půjde o hotový souboj Davida s Goliášem a vývojáři slibují asymetrickou hratelnost, kdy hráč bude sledovat jiné cíle než jeho protivník.

Jak již přízvisko 4X napovídá, ve hře půjde o podporu růstu vlastního království, těžení, průzkum a samozřejmě i o boje. Ty budou rovněž probíhat v jednotlivých tazích a je jen škoda, že hráči budou moci poměřit síly pouze v soubojích s UI – multiplayer hra nebude podporovat a tak jedinou náplní hry bude záchrana světa a sražení mocného nepřítele na kolena.

Pro bližší přiblížení náplně hry se můžete podívat na Stardockem komentované video, které ukazuje takřka hodinu záběrů z červnového buildu hry. Video začíná malou ódou na Ashes of the Singularity, poté se však již komentátoři vrhají zpět do říše fantasy her a představují, v čem tkví hlavní síly Sorcerer King.

Nejnovější články