V MoH: Warfighter DLC se zúčastníte honu na bin Ládina
zdroj: tisková zpráva

V MoH: Warfighter DLC se zúčastníte honu na bin Ládina

10. 9. 2012 19:08 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Oznamovat DLC pro hru, která má teprve vyjít, už dnes není nic neobvyklého. Proto se v případě čerstvě odhaleného map packu The Hunt pro chystanou střílečku Medal of Honor: Warfighter pozastavím spíše nad zvolenou tématikou. EA spojila marketingové síly se Sony Pictures a u příležitosti prosincové premiéry filmu Zero Dark Thirty, který je inspirován desetiletým honem na šéfa Al-Káidy, Usámu bin Ládina, vydá 17. prosince dvě mapy, pro změnu inspirované lokacemi ze zmíněného filmu.

Je to tedy případ klasického cross proma, které EA okořenila slibem, že dolar z každého prodaného kusu DLC věnuje do charitativního fondu pro válečné veterány v rámci vlastního programu Project Honor. Minimální výše celkového daru přitom bude milion dolarů. DLC The Hunt, které v USA ponese podtitul shodný s názvem filmu, tedy Zero Dark Thirty, nabídne dvě mapy, o nichž se více dozvíte po rozkliku, stát bude 8 Liber a pokud si hru předobjednáte, dostanete prý DLC zdarma.

První ze dvou map se jmenuje Darra gun market (na obrázek se mrkněte výše) a je situována do části města Darra Adam Khel v Pakistánu, kde se 9 z 10 osob zabývá výrobou či prodejem zbraní, a vojenské ani policejní jednotky sem nemají přístup. Druhá mapa v balíčku The Hunt se jmenuje Chitral compound a zavede vás do odlehlé části Pakistánu, o níž se dlouho předpokládalo, že právě zde se ukrývá Usáma. Opět jde dle oficiálního popisku o oblast, kam vojenské a policejní jednotky prakticky nemají přístup, což je sice hezké, ale o charakteru samotné mapy to neříká zhola nic. Snad příště.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Zbývá tedy dodat, že film Zero Dark Thirty režíruje Kathryn Bigelow, která má na triku čtyři roky starý (a dosti velebený) válečný biják Hurt Locker, i když mě se při vyslovení jejího jména vybaví spíš parádní film Zvláštní dny. V USA bude mít film premiéru 19. prosince, zmíněné DLC se hráčům dostane do rukou o dva dny dříve. Hra samotná vychází na PC, PS3 a X360 26. října.

Nejnovější články