V létě vyjde remaster klasické RTS StarCraft, původní hra bude od příštího týdne k dispozici zdarma
zdroj: tisková zpráva

V létě vyjde remaster klasické RTS StarCraft, původní hra bude od příštího týdne k dispozici zdarma

26. 3. 2017 13:27 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Lhal bych, kdybych tvrdil, že namísto remasteru prvního StarCraftu bych od Blizzardu nechtěl spíš remaster prvního Diabla, ale jsem člověk přející – mám tedy radost za Adama a všechny ostatní fanoušky StarCraftu, že se letos v létě dočkají vyleštěné podoby původní hry i datadisku Brood War s celou řadou užitečných úprav a vylepšení. Co konkrétně lze od StarCraft: Remastered čekat?

V prvé čadě lze čekat původní/aktuální hratelnost, kterou tvůrci pro remaster neměnili. Dále lze čekat kompletní obsah StarCraftu i datadisku Brood War včetně všech jednotek, kampaňových misí či herních módů. Nové však bude zpracování veškerého obsahu. Jak se můžete podívat a poslechnout si na obrázcích a záběrech traileru, tvůrci vdechli nový život veškeré grafice díky přepracování modelů jednotek a budov, ale i map. Remaster rovněž nabídne audio (hudba, dialogy, efekty) ve vysokém rozlišení.

Další audiovizuální novinkou jsou komiksově stylizovaná intra a příběhové momentky v misích, zatímco originální animačky tvůrci předělají do rozlišení 1080p. StarCraft: Remastered bude navíc podporovat prakticky všechna myslitelná širokoúhlá rozlišení až do 4K UHD.

zdroj: Archiv

Zatímco se tvůrci zaklínají, že opravdu nic nedělali s léty prověřenou a hlavně neustále laděnou hratelností, přidali do hry prvky, které jsou běžné pro současné hry od Blizzardu. Konkrétně jde o vylepšený matchmaking, vylepšené fungování žebříčků, ukládání kampaňových pozic do cloudu, custom mapy, replaye a sadu sociální funkcí včetně možnosti chatovat s hráči jiných her od Blizzardu během hraní. V neposlední řadě nabídne StarCraft: Remastered lokalizaci do osmi nových jazyků, čeština mezi nimi bohužel není.

StarCraft: Remastered vyjde letos v létě pro PC a Mac – cenu a konkrétní datum vydání tvůrci oznámí později. Jisté už ale v této chvíli je, že v souvislosti s Remasterem nabídnou tvůrci z Blizzardu původní verzi hry včetně datadisku Brood War zdarma. Dojde k tomu poté, co v průběhu následujícího týdne (po 27. březnu) vyjde update 1.18 pro StarCraft: Brood War, který opraví bugy, a přinese řadu vylepšení včetně možnosti přemapovat klávesy, observer módu, moderních anti cheatovacích opatření a vylepšené kompatibility s operačními systémy Windows 7, 8.1 a 10.

Jakmile tento update vyjde, bude původní hra a datadisk Brood War v rámci kompilace StarCraft Anthology ke stažení a hraní zcela zdarma. Zřejmě jako lákadlo, aby si pak hráči v létě pořídili remasterovanou verzi.

Další informace o remasteru, jednotkách, hrdinech, příběhu a všem, co se týká StarCraft a datadisku Brood War najdete na oficiálních stránkách. A další na řadě snad bude remaster Diabla!

Podívejte se na porovnání grafiky původní verze a remasteru

starcraftsdversionstarcraftsdversion

 

starcraftsdversionstarcraftsdversion

 

starcraftsdversionstarcraftsdversion

 

starcraftsdversionstarcraftsdversion

 

starcraftsdversionstarcraftsdversion

Nejnovější články