V Atomic Society stavíte osadu v časech po konci světa
zdroj: tisková zpráva

V Atomic Society stavíte osadu v časech po konci světa

1. 3. 2016 10:20 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

O 69 tisíc liber si na Kickstarteru říká nezávislé studio Far Road Games. To zde představilo ambiciózní projekt Atomic Society – budovatelskou strategii zasazenou do postapokalyptické krajiny. Pokud vás tak omrzela jízda na brahmíně a rádi byste osady vytvářeli komplexnějším způsobem, než jako tomu je například ve Falloutu, tak zpozorněte. Atomic Society totiž dotahuje Falloutem nastolenou myšlenku do pomyslného konce.

A že je o něco takového zájem potvrzuje i zájem na Steamu – v programu Greenlight se Atomic Society dostala mezi nejžádanějších 15 her. Inspirací k tvorbě jsou autorům například série The Sims a Tropico, zasazení hry je však unikátní a je původcem mnoha originálních situací. Sotva budete se simíky řešit kanibalismus či vraždu. Zde však ano, a na to konto čekají hráče perné chvíle a řada morálních dilemat.

Posbírejte přeživší

Samotný příběh se odehrává několik dekád po atomové válce. Hráči vybudují malé osady, zpočátku maximálně o několika desítkách obyvatel.Jak už to tak bývá, idylické soužití brzy začnou narušovat kriminální živly, které se objeví v každé společnosti.

Zpočátku mírumilovná osada se bude rozrůstat, budou přicházet další lidé a spolu s nimi také jejich problémy. Vývojáři slibují přes 40 unikátních archetypů i jejich kombinací a „těšit“ se tak lze například na vrahy a pedofily. Nadále se objeví například i vegetariáni, ale i kanibalové.

Tím budou vznikat unikátní morální dilemata – budete vraha trestat stylem oko za oko, nebo jej pouze zavřete a pokusíte se o jeho převýchovu, byť to může znamenat, že po vypršení trestu se zase dopustí vraždy.

Pánem je hráč

Bude třeba nastavit zásady morálky a zákony, každé rozhodnutí pak nabídne čtveřici možných řešení a každé bude mít přímý dopad na život společnosti, její chod a koneckonců i na vzhled městečka. Ten si ostatně budou moci hráči prohlédnout i z third person perspektivy v kůži libovolného z obyvatel, to už ale můžete vidět v přiloženém traileru.

V základu hra nabídne devět rozsáhlých map, boje pouze v rámci vlastní osady (tedy bez nájezdníků) a podporu modifikací - nicméně nejprve musí uspět na Kickstarteru. Pokud se tak stane, Atomic Society by měla vyjít někdy koncem roku 2016.

Nejnovější články