V akčním hororu Xenomorph vás čeká ne tak docela opuštěná vesmírná loď
zdroj: tisková zpráva

V akčním hororu Xenomorph vás čeká ne tak docela opuštěná vesmírná loď

28. 12. 2016 15:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Pravý vesmírný tulák, obírající rozbité a opuštěné lodě o poslední zbytky cenných propriet, aby je následně střelil na černém trhu, musí být schopný velmi dobře vyhodnocovat poměr rizika a návratnosti každého kšeftu. „Kvůli pár bednám banánů nevlezu do lodi, které netěsní jaderný reaktor,“ řekne si třeba, i když by si zrovna banán dal tuze rád. A právě takový selský rozum naprosto chybí hrdinovi hororového RPG Xenomorph.

V jeho kůži se totiž pokusíte proniknout do dávno ztraceného plavidla plného pokladů, které se z nějakého záhadného důvodu zdá být zcela prázdné. No, není.

Mimo světlo vaší svítilny se něco skrývá, a to něco má jedinou motivaci – ulovit vás. Čeká vás paranoidní průchod temnými koridory, útěk, skrývání, plížení i otevřený boj, kde vám krom zraku přijde velice vhod i sluch. Mnohonohé cupitání za vašimi zády bude nejspíš znamenat vážný problém.

Xenomorph zdroj: tisková zpráva

Vesmírná loď, jejíž palubu budete opatrně prozkoumávat, mimochodem není procedurálně generovaná, ale ručně vytvořená tak, aby nabídla promyšlené výzvy z hlediska vašich taktických dovedností i rychlých reflexů. K jejich překonání vám poslouží 15 zbraní a bojových doplňků. A velký důraz je kladen na příběh, protože řešení tradiční záhady ve stylu „Co se to tady probůh mohlo stát?“ se nikdy neomrzí.

Datum vydání Xenomorph ještě není stanoveno, ovšem hra by se už brzo měla přehoupnout do stádia hratelné alfy.

Nejnovější články