Tvůrce A Golden Wake představil Shardlight, adventuru z dystopické budoucnosti
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce A Golden Wake představil Shardlight, adventuru z dystopické budoucnosti

7. 10. 2015 15:03 | Novinky | autor: Adam Homola |

Wadjet Eye Games produkují jednu hru za druhou jak na běžícím pásu a jejich dalším počinem má být Shardlight. Wadjet i v tomto případě s vývojem hry spíš pomáhají, protože na svědomí ji má Francisco Gonzalez z Grundislav Games, tvůrce parádního kousku A Golden Wake. Shardlight podle prvních obrázků, videa a informací krásně zapadne hned vedle Technobabylon, Gemini Rue, Primordii a další adventury klasického střihu. Shardlight bude opět klikací adventura v pixelartovém stylu s poměrně vážným tématem, odehrávající se v dystopické budoucnosti.

Shardlight se odehrává ve světě po pádu bomb. Jakmile došlo k výbuchu, zůstal svět stát na místě a všechno zamrzlo ve stavu beznaděje, ve světě, kde jsou nemoci, hlad a všudypřítomná smrt. Všemu vládne oligarchie Aristokratů ovládající přístup ke klíčovým zdrojům surovin. Aristokratům se nikdo neodváží postavit a obyčejní lidé nikdy nemají dostatek jídla, vody ani vakcín.

zdroj: Archiv

Bohatí své pravidelné vakcíny dostávají výměnou za stoprocentní podporu vlády, zatímco chudí žijí ve strachu a bídě až do smrti. Tady vstupuje do děje mladá Amy Wellard, která pracuje pro vládu jen z jediného důvodu: doufá, že se kvalifikuje do vakcínové loterie. Amy totiž umírá, ale věří, že existuje lék a je odhodlaná ho najít. I kdyby ji to stálo život, kterého jí stejně už moc nezbývá.

Depresivní premisa děje by neměla znalce "wadjetovek" překvapit, stejně jako pro ně už typický vizuální styl. A pokud se Shardlight podaří podobně jako ostatní produkce Wadjet Eye Games, máme se na co těšit. S vydáním hry se počítá na jaro příštího roku na PC.

Nejnovější články