Tvůrci Hard Reset chystají remake Shadow Warrior
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Hard Reset chystají remake Shadow Warrior

20. 5. 2013 23:59 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

(aktualizováno) Pokud si nepamatujete původního Shadow Warriora, vězte, že šlo o poměrně zábavnou a brutální střílečku od 3D Realms, v níž jste hráli za Lo Wanga, ninju a bývalého bodyguarda v padoušské megakorporaci. Ta se rozhodla jít Lo Wangovi po krku, protože pověsil bodyguardování na hřebík poté, co zjistil, že korporace flirtuje s peklem, a není to myšleno obrazně. V roce 1997, kdy veřejnost nebyla nějak extra přecitlivělá, hra vzbudila malou vlnu nevole za stupidní zobrazení japonsko-čínské kultury, což v kontextu krvavého sekání hlav démonů s kýblem nadsázky vyznívá pořád prapodivně.

Nyní se Shadow Warrior vrátí v přepracované podobě. Soudě dle dosavadních informací, obrázků a krátkého videa (sledujte po rozkliku) nepůjde o remake, ale novou verzi, která snad zachová původní komicko-brutálního ducha hry. Hlavním hrdinou bude opět Lo Wang, který je svým zaměstnavatelem, korporací Zilla Enterprise, pověřen získáním legendární katany Nobitsura Kage. Lo Wang se na to konto zaplete do boje o záchranu našeho světa, kterému hrozí zkáza od starých bohů žijících v jiné dimenzi.

...

Vůbec bych se nedivil, kdybyste v tuto chvíli znuděně kroutili hlavou. Pamatujte však, že jde o arkádovou střílečku, kde něco jako příběh vůbec nehraje roli a podstatná je pouze akce. Detaily o hře si ale tvůrci prozatím schovávají v šuplíku, takže se vraťme k zápletce, jejíž součástí je z jiné dimenze vyhoštěna duše jménem Hoji, která bude Lo Wangovi pomáhat. Opět není jasné jak, ale většina práce bude stejně na vás a vaší zručnosti v boji s pomocí katany, řady střelných zbraní a magie. Vážně, nekecám. Musí vám to být jasné, když se podíváte na obrázky a video.

Nová verze Shadow Warrior vyjde na PC (v digitální verzi) letos na podzim, next-gen konzole se hry dočkají v příštím roce. Detaily o hře se časem zjeví na oficiální stránce.

Nejnovější články