Tvůrci Age of Decadence se vrací s tahovým RPG Dungeon Rats
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Age of Decadence se vrací s tahovým RPG Dungeon Rats

24. 10. 2016 13:26 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Rok po vydání spartánsky vyhlížejícího, ale obsahově povedeného (viz recenzi) RPG Age of Decadence, se vrací jeho tvůrci s novým titulem Dungeon Rats. Odehrává se ve stejném „římském“ světě jako Age of Decadence, ale obsahově bude trochu jiné. Prim tentokrát budou hrát tahové souboje, čili s plížením nebo ukecáváním moc nepochodíte. Z tohoto vězení se dostanete jen s pomocí starého dobrého násilí.

Hrdina se ocitl v obrovitém vězení a ke všemu je úplně na spodku společenského žebříčku, který se zde postupem času vytvořil. Není to ale nic, co by pár ran krumpáčem a později i sofistikovanějšími zbraněmi, nenapravilo. Musíte se zocelit, vybavit a jak procházíte jednotlivými částmi vězení a získáváte na slávě, blížíte se i vysněné svobodě.

Skrze sérii tahových soubojů se můžete probojovávat sami i s partou, kterou po cestě můžete nabrat. Kdo se k vám přidá, ovšem bude záležet na vašem charismatu, jakožto jedné z hrdinských vlastností. Právě možnost mít partu bojovníků je jednou z hlavních novinek oproti Age of Decadence.

zdroj: Archiv

Počítejte ale s tím, že v tomto případě volíte kvantitu nad kvalitou. Z každé bitvy totiž získáte omezený počet bodíků - pokud je rozdělujete mezi víc lidí, logicky nebudou tak vycvičení, jako když všechny nacpete třeba do dvou nebo jen do hrdiny – vlka samotáře. Naverbovat půjde deset postav, ovšem maximální velikost party jsou čtyři vězni.

Další novinkou je role pozice v bojích. Záleží třeba na tom, když útočíte z boku nebo zezadu. Před bitvou můžete umístit své postavy na konkrétní místo na mapě. K dispozici jsou tři úrovně obtížností, skrz které se můžete probíjet s osmi typy zbraní. Počítejte i s propracovaným craftignem a alchymií, nebudete muset používat jen to, co najdete v chladnoucích rukách svých obětí.

Celkem vás čeká padesát tahových bitev a čtyři různá zakončení. Pro fanoušky Age of Decadence jde jistě o povinnost, tedy za podmínky, že jim nevadí tahové souboje. Nejsympatičtější na tom všem je ale fakt, že hra vyjde už 4. listopadu.

Nejnovější články