Tom Clancy’s EndWar se vrací jako free to play online strategie
zdroj: tisková zpráva

Tom Clancy’s EndWar se vrací jako free to play online strategie

10. 9. 2013 11:56 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

V rámci dlouhodobé strategie přetavovat klasické značky na free-to-play onlinovky v browseru (vis Settlers a spol.) Ubisoft představil další Tom Clancy’s EndWar Online. Je free-to-play browserová strategie, která se vrátí do světa stejnojmenné strategie, jenž ve své době zaujala především hlasovým ovládáním.

V Tom Clancy’s EndWar Online si zahrajete za vůdce jedné ze stran po 3. světové válce, který se snaží znovu vybudovat svou zemi z trosek války a získat pár zbývajících zdrojů. Jelikož se dle kánonu válka odehrávala mezi USA, Evropou a Ruskem, ve hře budou dvě strany – European Enforcers a Russian Spetsnaz.

...

Předem se budete moci rozhodnout, zda budete hrát PvE nebo PvP. V rámci hry budete řídit celkovou ekonomiku své strany, výrobu i diplomacii a výzkum. Ve hře se bude nacházet přes osmdesát „hrdinských jednotek“, což nahrává úvaze, že půjde spíše o kombinaci strategie a MOBA. Typů jednotek je ve hře zatím deset, od pěchoty přes tanky až po vrtulníky.

Co se týče free-to-play modelu, Ubisoft se zaklíná, že si vše budete moci užít, i když neutratíte ani korunu. Platit se bude za kosmetické úpravy a „věci týkající se komfortu“, což je trochu zvláštní pojem. Hru vyvíjí šanghajský Ubisoft a vydání by se mělo stihnout do konce roku. Momentálně se můžete na oficiálních stránkách přihlásit do bety. Mimochodem, na mapě v traileru už je Česká republika zase spojena se Slovenskem, Rakouskem a Maďarskem. Rakousko-Uhersko třetího tisíciletí?

Nejnovější články