Táta s dcerou vyvíjejí retro akční plošinovku Battle Princess Madelyn
zdroj: tisková zpráva

Táta s dcerou vyvíjejí retro akční plošinovku Battle Princess Madelyn

22. 3. 2017 13:02 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Co uděláte, když vám vaše malá dcera řekne, že by moc chtěla být hlavní postavou osmdesátkové plošinovky Ghouls 'n Ghosts, kterou právě hrajete? Pokud se jmenujete Chris Obritsch a jste ředitelem studia Causal Bit Games, odpověď je jasná. Navrhnete vlastní hru s drsňáckou princeznou v hlavní roli, pro design prostředí a nepřátel využijete obrázky své ratolesti, celé to hodíte na Kickstarter a pak už jen sledujete, jak vás lidé zasypávají penězi. Tohle je příběh Battle Princess Madelyn.

Je to pocta starým dobrým akčním řežbám, v nichž poskakujete po plošinkách, uhýbáte projektilům a sami je naopak štědře rozdáváte. V Battle Princess Madelyn vás čeká hromada nepřátel včetně gigantických bossů zabírajících celou obrazovku. To všechno samozřejmě v kůži pořádně nadupané rytířky-princezny. Malá Madelyn sice namítala, že holky nemůžou být rytíři, ale táta se jí prý jenom zeptal: „V jaké barvě chceš mít brnění?“

zdroj: Archiv

Dle Chrisových slov je hra sice inspirovaná starými klasikami, ale zároveň přijde se spoustou novot a vylepšení, takže práce tu bude až až. Mezi zajímavé přídavky patří třeba duch pejska provázejícího Madelyn na jejích nebezpečných cestách. Přesně nevím, jakou má průsvitný hafan funkci, ale už jen z narativního hlediska jde o pozoruhodnou volbu. Hra vzniklá z fantazie malé holčičky, která začíná úmrtím domácího mazlíčka a únosem celé rodiny? Růžové jednorožce tady nečekejte. I když je pravda, že táta prý musel vetovat speciální úroveň s koťátky.

Chris na Kickstarteru žádal o 60 tisíc kanadských dolarů a v současné době má na kontě více než dvojnásobek téhle částky, což zároveň způsobilo překonání mnoha dodatečných cílů. Do hry tak přibydou nové vedlejší úkoly, hudební skladby i supertěžký arkádový mód. A to nejspíš pořád ještě není všechno, protože do konce kampaně stále zbývá celých 23 dní. Pokud vám nestačí text a videa, k dispozici je i pre-alfa demo, buď na Steamu, nebo na IndieDB. Battle Princess Madelyn by měla vyjít někdy začátkem příštího roku.

 

Nejnovější články