Taktická tahovka Frozen Synapse se vrací na PC v odladěné a rozšířené Prime verzi
zdroj: tisková zpráva

Taktická tahovka Frozen Synapse se vrací na PC v odladěné a rozšířené Prime verzi

4. 11. 2014 12:28 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pamatujete si na povedenou a graficky minimalistickou taktickou tahovku Frozen Synapse od studia Mode 7? Můžete si ji připomenout v naší recenzi z května 2011. V mezičase hru specialisté na handheldové porty z dalšího britského studia Double Eleven upravili a vydali s názvem Frozen Synapse Prime pro PlayStation Vita, kde patří mezi nejzajímavější strategie vůbec. A právě Double Eleven nyní z pověření Mode 7 připravují vydání Frozen Synapse Prime i na PC. Nutno dodat, že jestli si pamatujete původní Frozen Synapse, tak vás možná pohled na Prime verzi hodně překvapí - nejenom zcela odlišnou grafikou.

Základem hry je plánování postupu futuristických vojáků. Tahy se odehrávají výhradně v budovách a vše sledujete/komandujete z pohledu shora. Máte proto dobrý přehled o pohybu nepřátel a v rámci plánování akce dáváte vojákům příkazy, kam se mají pohybovat, nebo jak a kdy střílet. Pak spustíte provedení akce a vidíte, jestli se vaše plány a předpoklady naplnily. Jde o zábavný a návykový systém, který umožňuje krátké, ale o to intenzivnější herní seance.

Frozen Synapse Prime původní koncept notně upravuje a snad se dá říci, že i vylepšuje. Nejdříve si ale všimnete nového/vylepšeného grafického zpracování. Čeká vás v něm třeba nové nasvícení, nové modely, nové prostředí nebo killcam.

Prime verze rovněž nabízí nové rozkazy, s jejichž pomocí můžete taktizovat a plánovat postup. Celkem si můžete lámat hlavu ve více než čtyřiceti misích, ale nové možnosti nabízí i multiplayer - online i asynchronní.

Frozen Synapse Prime vyjde na Steamu 14. listopadu a jakkoli jde o nenápadnou hru, fanoušci titulů jako X-Com nebo Jagged Alliance, by jí měli dát šanci. S velkou pravděpodobností budou velmi mile překvapení.

zdroj: Archiv

Nejnovější články