Tahové JRPG Dragon Quest VIII se vrátí na 3DS už v lednu příštího roku
zdroj: tisková zpráva

Tahové JRPG Dragon Quest VIII se vrátí na 3DS už v lednu příštího roku

4. 11. 2016 15:25 | Novinky | autor: Adam Homola |

Výborně hodnocené tahové JRPG z roku 2004, kdy vyšlo poprvé na PlayStation 2, se po letech dostane i na Nintendo 3DS. Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King vyjde na handheld od Nintenda už 20. ledna 2017 a dostane tak starou hru na zase další platformu. Osmý Dragon Quest VIII totiž kromě PS2 vyšel také na Android a iOS a to relativně nedávno, v roce 2013.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King byla první hrou série s kompletně 3D prostředím i modely postav a její verze pro 3DS nabídne nejen původní hru, ale také nový příběhový obsah. Ten rozšíří příběhové pozadí hlavního hrdiny a záporáka Dhoulmaguse.

Mezi další novoty patří nové úkoly, dungeony a také nový alternativní konec. Vývojáři ze studia Tose zapracovali také na adaptaci hry na 3DS, což v praxi znamená absenci vycházky do kostela kvůli uložení pozice. Nově půjde využít funkce rychlého uložení kdekoliv ve hře, nebo funkce Speed Up, která zase zrychlí souboje.

Novou funkcí je i možnost pořizovat fotky ze svých dobrodružství (tedy kromě soubojů a filmečků) a ty následně upravovat skrze filtry, rámečky a nálepky. Takto upravené fotky pak najdete na SD kartě, odkud je můžete skrze Street Pass sdílet s ostatními majiteli 3DS verze hry.

Na standardní, rámečky, filtry a nálepkami neupravené obrázky ze hry, se můžete podívat v galerii na kartě Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King.

Nejnovější články