Tahová strategie Ancient Frontier připomíná XCOM s loděmi místo vojáků
zdroj: tisková zpráva

Tahová strategie Ancient Frontier připomíná XCOM s loděmi místo vojáků

8. 11. 2016 11:51 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Americký nezávislý tým Fair Weather Studios představil na Kickstarteru tahovou sci-fi strategii Ancient Frontier, ve které se mísí prvky hned několika her. Ostatně, tvůrci jasně řekli, že se inspirovali u Master of Orion, Age of Wonders či XCOM. Pokud by vám to ale přišlo jako příliš divoká směska, stačí říct, že budete ovládat jednotlivé lodě ze své flotily na hexové mapě v tahovém režimu.

Mise, které v rámci kampaně plníte, se mohou výrazně lišit. Někdy půjde o kompletní zničení nepřítele, jindy o průzkum sektoru, pak zase o ústup bojem, přičemž máte jen omezený počet kol, kdy se můžete stáhnout. Navíc v každé misi budou nepovinné úkoly, které půjde plnit.

Vaše lodě se dělí do několika různých tříd. Od stíhače, přes vlajkové lodě, až po transportní a civilní. Celkem zde najdete 35 unikátních typů lodí. Každá ze tříd bude náchylnější, respektive odolnější k poškození z určitého typu zbraní.

zdroj: Archiv

Tahy probíhají tak, že táhnete jednou lodí po druhé v rámci toho, jak pořadí náhodně rozdělí hra, která ovšem přihlíží k hodnotě iniciativy jednotlivých plavidel. Vzhledem k tomu, že každá z lodí má několik různých možností, co ve svém kole dělat, hra by měla umožnit i komplexnější taktické hody.

Ancient Frontier nabídne dvojici kampaní, každou za jednu znepřátelenou stranu – Federaci a Alianci, které se spolu střetly na okraji galaxie o kontrolu nad sektorem. Kromě bojů se v rámci kampaně musíte ještě starat o management tří druhů surovin.

Tvůrci by na Kickstarteru rádi vybrali skromných 5 tisíc dolarů, které by jim měly stačit k dokončení hry. Na té pracují už rok a rádi by ji vydali v červnu příštího roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články