Svoboda, nebo dojem bezpečí? Volba je na vás, až v adventuře The Occupation zjistíte pravdu o teroristickém útoku
zdroj: tisková zpráva

Svoboda, nebo dojem bezpečí? Volba je na vás, až v adventuře The Occupation zjistíte pravdu o teroristickém útoku

23. 3. 2017 9:32 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Studio White Paper Games z anglického Manchesteru před třemi lety okouzlilo hráčskou obec výtečnou adventurou Ether One (recenze), zabývající se Alzheimerovou chorobou. Další projekt studia s názvem The Occupation vypadá podobně ambiciózně, i když se vydává úplně jiným směrem. Z citlivého průzkumu lidské mysli se vrhá přímo do říše politických intrik ve Velké Británii roku 1987.

V návaznosti na teroristický útok, který po sobě zanechal 23 mrtvých, vláda Jejího Veličenstva představila takzvaný Union Act - zákon, který má potenciál výrazně omezit občanské svobody obyvatel Spojeného království. A vaše role v celém příběhu? Jste investigativní žurnalista, který má přesně 4 hodiny reálného času na to, aby odhalil pravdu, a následně rozhodl se, jak se zjištěnými informacemi naloží. Na čem vám záleží ze všeho nejvíc? Na principech, nebo na vyšším dobru, ať stojí, co stojí?

Témata terorismu, zveřejňování státních tajemství a rovnováhy mezi pocitem bezpečí a svobodou jsou v dnešní době aktuálnější než kdy jindy - aktuální útok právě v Londýně to potvrzuje. White Paper Games si bez nejmenších pochyb ukousli velké sousto. Soudě dle kvality jejich předchozí hry ale věřím, že ho slupnou jako malinu. Nasvědčuje tomu i úvodní trailer s patřičně napjatou atmosférou. The Occupation by měla vyjít pro PC ještě letos.

zdroj: Archiv

Nejnovější články