Survival horor Dear Charlotte se inspiruje u moderních průkopníků žánru
zdroj: tisková zpráva

Survival horor Dear Charlotte se inspiruje u moderních průkopníků žánru

8. 7. 2016 18:25 | Novinky | autor: Adam Homola |

Do nemalé řady nezávislých hororů si snad za nedlouho stoupne další kousek, tentokrát od studia Method to Madness. Jejich prvotina s názvem Dear Charlotte zatím datum vydání nemá, ale podle prvních informací a traileru by se v davu konkurenčních titulů nemusela ztratit. Půjde totiž o epizodický survival horor z prostředí budovy Quantic Medical Research Facility, kde se, nepřekvapivě, něco šeredně pokazilo.

Jak už pravidla žánru káží, vy nevíte co, kdo za to může a jak z toho ven. Probudíte se v ochranném obleku, což je jediný důvod proč jste po propuknutí nákazy přežili a nejste sami. Ne všichni kolem vás ale žijí a někteří se na vás nebudou tvářit zrovna přátelsky, jak se můžete přesvědčit na přiloženém videu.

Na začátku epidemie vás zachránil doktor Kremlin – šílený vědec, který podle všeho celý chaos kolem vás způsobil. Hrdina to ale na začátku neví, a tak poslouchá jeho instrukce na vysílačce, objevuje indicie a snaží se z budovy co nejrychleji dostat ven. Právě útěk z komplexu je obsahem první epizody. Kolik bude epizod celkem a kam nás ty další zavedou, ale zatím vývojáři nezveřejnili.

Prozradili ale, že si berou inspiraci z prvního Silent Hillu, nebo z tvorby studií Frictional Games (SomaAmnesiaPenumbra) a Red Barrels (OutlastOutlast 2). Za vzor si tvůrci vzali působivé projekty, teď už jen, aby si z nich vzali to nejlepší a přidali i dost vlastních nápadů. Dear Charlotte vyjde na PC, zatím ale netušíme kdy.

zdroj: Archiv

Nejnovější články