Stylizovaná výprava slepé dívky za psem v Beyond Eyes připomíná The Unfinished Swan
zdroj: tisková zpráva

Stylizovaná výprava slepé dívky za psem v Beyond Eyes připomíná The Unfinished Swan

16. 9. 2014 18:50 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Někde na pomezí stylizované PS3 adventury The Unfinished Swan a stařičkým seriálem Goro bílý pes se pohybuje průzkumná adventura Beyond Eyes od Sheridy Halatoe z nizozemského studia tiger & squid. Beyond Eyes je příběhem desetileté slepé dívky Rae, která je zvyklá pobývat v bezpečí domova a své voňavé zahrady, kde tráví chvíle s nalezenou fenkou Nani. Ven do nebezpečného světa se Rae vydá až ve chvíli, když se Nani opět ztratí. Jakkoli se rodiče snaží dívku přesvědčit, že se Nani zřejmě vrátila zpět k původnímu majiteli, Rae se svou parťačku vydává hledat, a s tím už dívence musí pomoci hráči.

Když se podíváte na záběry z rané verze hry, musí se vám nutně vybavit alespoň vzpomínka na záběry z The Unfinished Swan. Bezbarvý svět ponořený do bílé či černé tmy hráč buď aktivně sám obarvuje, nebo v něm alespoň kreslí cestu pro ústřední postavu příběhu. Výsledek je působivý už na první pohled.

Konkrétní herní mechaniky Beyond Eye prozatím zcela jasné nejsou a příliš nenapoví ani informace z rok staré a neúspěšné kampaně na IndieGogo. Zdá se však, že pohyb slepé dívčiny je automaticky a hráč jej řídí kresbou cesty v jinak bezbarvém prostředí.

zdroj: Archiv

Že je stylizace plná květin a obecně „zahrádková“ má zřejmě co dočinění s představami Rae, která doposud trávila většinu času právě v zahradě a okolní svět si kreslí dle svých dojmů a představ. Pokud hráč bude představy Rae respektovat a povede ji správným směrem, postupně by se měl s dívčinou sblížit. V opačném případě si zřejmě člověk moc nezahraje.

Beyond Eyes vyjde v průběhu příštího roku na PC a blíže neurčených konzolích, s čímž by Sheridě Halatoe mělo pomoci partnerství s Team17. Podrobnější informace o hře snad vyjdou najevo na konci září, kdy bude Team17 prezentovat Beyond Eyes na EGX v Londýně.

Nejnovější články