Star Control: Origins příští rok oživí legendární sérii vesmírných adventur
zdroj: tisková zpráva

Star Control: Origins příští rok oživí legendární sérii vesmírných adventur

19. 10. 2016 17:32 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Vesmírná adventura Star Control 2 z roku 1992 je obecně považována za jednu z nejlepších her všech dob (viz např. seznam 100 nejlepších her podle IGN), a z dobrého důvodu. Unikátní kombinace adventury, strategie, objevování a akčního boje tehdy přinesla hráčům nebývalé možnosti v jejich cestě za záchranou vesmíru od zlé otrokářské rasy. O restartu téhle série se špitalo už před dvěma lety, ale teprve teď se vývojáři Stardock konečně vytasili s konkrétními informacemi. Chystané pokračování se jmenuje Star Control: Origins a dokonce se už teď můžete podívat na krátký trailer.

Časová linie z předchozích dvou dílů je pryč, v nové hře budete začínat od nuly. Tím spíš, že hra se tentokrát neodehrává stovky let v budoucnosti – začíná už v roce 2086 a zabývá se prvním kontaktem lidských průzkumníků s vesmírem plným fascinujících mimozemských civilizací, tisícovek všemožných planet a měsíců a samozřejmě také nějakých těch hrozeb, které bude třeba pozdravit salvou z palubních kanónů.

Základní strategická mapa trochu připomíná létání s Normandy v Mass Effect 3, ovšem jakmile se dostanete k nějaké planetě, všechno se přiblíží a vy si můžete po okolí poletovat dle libosti. Soudě podle zbytku série se také dá očekávat spousta dialogů a diplomacie s roztodivnými bytostmi, které se budou vyznačovat unikátními způsoby vyjadřování, potřebami a prioritami. Takové detaily ovšem odhalí až příští týdny a měsíce.

Jasné není ani datum vydání – to je velmi zhruba stanoveno na příští rok. Mnohem konkrétnější je ovšem cena předobjednávek. Za základní edici (díky které ale i tak dostanete možnost přístupu do verze Early Access) dáte 35 dolarů, za tu dražší obsahující kromě jiných výhod i všechna budoucí DLC a datadisky už budete muset vypláznout dolarů 100. Kdybyste si raději chtěli zahrát jednu z předchozích her (a také výrazně ušetřit), můžete je bez problémů zakoupit na GOG.

zdroj: Archiv

Nejnovější články