Serious Sam už si brousí zuby na virtuální realitu
zdroj: tisková zpráva

Serious Sam už si brousí zuby na virtuální realitu

27. 6. 2016 13:15 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Hned na začátku léta na Steam dorazí další díl série Serious Sam. Nebude se však jednat o klasické pokračování ve velkém stylu, ale o titul menší, v tomto případě určený pro virtuální realitu z produkce Oculu i HTC. Brzké letní vydání ale značí teprve early access, takže hráčské postřehy se mohou promítnou do vývoje experimentu Croteamu s VR systémy.

Z E3 videa je zřejmé, že hráči nepřijdou o charakteristické prvky série a prim tak bude hrát frenetická akce, v níž se to létající tkání a hektolitry krve jen hemží. Podpora Oculus Riftu či HTC Vive pak zprostředkuje odlišný pohled na celý tenhle masakr.

Co se náplně týče, dočkáte se domovského křižníku Saratoga, z něhož vede boj proti záporákovi jménem Mental, jehož ozbrojené síly zahnaly obranné složky Země do úzkých. Naštěstí je tu Sam "Serious" Stone, který se nebojí ani přesily, ani bizarních nepřátel, jimž se na dvojici planet bude muset postavit. 

Mentala a jeho generály budou podporovat hordy známých i zbrusu nových řadových nepřátel. Jelikož na některé protivníky bude platit jen určitá taktika, budete muset občas přemýšlet, jakou zbraň zrovna použít.

Hra bude v early accessu cca půl roku, ale Croteam říká, že pokud bude třeba, vývoj protáhne, protože nechce vydávat zabugovanou hru. V plné verzi by mělo být víc planet, víc nepřátel a zbraní. Už ale early access by měl být zábavný a dostatečně rozmanitý. Serious Sam VR prozatím vypadá jako nadějná střílečka která by mohla být víc, než jen pokusem s virtuální střelnicí bez dalšího nápadu či životnosti.

zdroj: Archiv

Nejnovější články