Sci-fi strategie Abatron se chce pokusit o kombinaci RTS se střílečkou
zdroj: tisková zpráva

Sci-fi strategie Abatron se chce pokusit o kombinaci RTS se střílečkou

26. 7. 2016 16:08 | Novinky | autor: Adam Homola |

Pokusů o hru kombinující realtime strategii a FPS jsme tu měli v historii už několik, ale nikdy výsledkem nebyla zábavná a povedená hra, kde by opravdu, plnohodnotně fungovaly oba žánry. Dalším pokusem, který si na lákavém, ale obtížném konceptu pokusí nevylámat zuby, je Abatron. Novinka malého studia W3 poběží na Unreal Enginu 4 a ještě letos vyjde v alfa verzi a v předběžném přístupu na Steamu.

V Abatron můžete ovládat celé bojiště dvěma způsoby: buď jako lstivý stratég, který má o svých jednotkách přehled a ví koho kam poslat, nebo jako pěšák na zemi. Přepínat se z RTS části do FPS části můžete kdykoliv a tak pokud se vám nedaří jedním způsobem, je vždy k dispozici i ten druhý.

Na klasickou hratelnost strategií a FPS je tu navrstven ještě systém pro odemykání nových vylepšení pro stávající jednotky a pro odemykání nových schopností. V režimu FPS svým hrdinům zvyšujete úroveň a tím i sílu a kdykoliv se můžete přepnout do jiného hrdiny a využít jeho schopnosti a vlastnosti. V režimu RTS zase vylepšujete běžné jednotky stavbou a upgradem budov.

zdroj: Archiv

Abatron je teprve na začátku cesty a chystá se spuštění alfa verze hry. Do ní se můžete dostat přihlášením se do newsletteru na oficiálním webu hry do konce měsíce, ale možnost zahrát si byste měli mít ještě letos. Po alfa verzi totiž přijde Kickstarter a také vydání hry v rámci programu předběžného přístupu na Steamu. A pokud všechno půjde podle plánu, dočkáme se vydání plné hry někdy v průběhu příštího roku na PC, Mac a Linux.

Rozsah alfa verze bude logicky omezený, ale v té plné vás čeká kooperativní režim proti AI, PvP, podpora multiplayeru až pro osm hráčů, příběhová kampaň, možnost velet jednotkám i v FPS režimu, kombo útoky vycházející ze spolupráce jednotek, transportní vozidla, nové rasy, více schopností a v neposlední řadě také podpora uživatelských modifikací. Malý vývojářský tým ve W3 Studios si tak ukousl poměrně velké sousto a až Kickstarter napoví, jak jsou jejich představy reálné.

Nejnovější články