RPG tahovka Mordheim vstupuje do další fáze early accessu s mutátory a mapami
zdroj: tisková zpráva

RPG tahovka Mordheim vstupuje do další fáze early accessu s mutátory a mapami

17. 4. 2015 17:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Tahové RPG Mordheim: City of the Damned ze světa Warhammeru se přesunulo do páté fáze early accessu na Steamu, která přináší celou řadu změn a nových prvků, přičemž tím největším jsou mutátory, protože mohou podstatně změnit průběh soubojů. Levelováním získávají The Cult of the Possessed nové mutace, což jim nemění jen vzhled, ale i statistiky, což ovlivní souboje s nepřáteli.

Na jednom ze tří nových obrázků se můžete například podívat na jednotku, která má po těle rozeseté oči. Nemá je jen tak pro srandu, protože mají být vizuálním ztvárněním mutátoru thousand eyes, který dané jednotce přidá +10 pro iniciativu. Nové taktické možnosti otevře i očekávaný runový systém, díky kterému si mohou hráči očarovat výzbroj i výstroj. To, společně s nedávno představenými zbraněmi pro vysoké úrovně, otevírá spoustu nových možností.

Mordheim: City of the Damned zdroj: tisková zpráva

Když už jsme u té výstroje, sluší se zmínit i novinka v podobě akurátní grafické reprezentace použitého brnění. Teď už byste tedy neměli mít problém poznat i na dálku, kdo je na jaké úrovni podle siluety a vůbec podle velikosti a vzhledu brnění. Potěší také nově přidaný herní chat a combat log. Vývojáři se chlubí, že do páté fáze early accessu přidali hromadu dalších drobností a úprav, většinu právě na základě hodnotného ohlasu od hráčů early access verze.

V neposlední řadě do Mordheim: City of the Damned přibyla i nová unikátní mapa a jedna další procedurálně generovaná mapa. Tvůrci s vývojem neustávají a do budoucna plánují přidat větší upravitelnost, předměty na jedno použití (consumables) a možnost levelovat Warband. Na oslavu vydání páté fáze jsme se navíc dočkali 33% slevy hry na Steamu, takže pokud máte zájem, do pondělí je Mordheim k mání se slevou.

Nejnovější články