Rollercoaster Tycoon 4 míří i na PC, bude se lišit od mobilní verze
zdroj: tisková zpráva

Rollercoaster Tycoon 4 míří i na PC, bude se lišit od mobilní verze

25. 3. 2014 20:15 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tady postavíte kolotoč, tady začnete točit svou horskou dráhu, tady si dítě koupí cukrovou vatu a tady vám ji ze zatáčky vyzvrací. Sem přijde uklízeč... Ne, na krásy série Rollercoaster Tycoon jsem nikdy nezabral (autobusy a vlaky jsou to pravé!), což ale neubírá téhle budovatelské strategii na oblíbenosti a ani kvalitě.

Její čtvrtý díl se původně měl objevit jen na tabletech, což určitě není špatná platforma pro tohle budování zábavného parku, ale naštěstí se nezapomnělo ani na PC. Původně tahle „samozřejmost“ ale vůbec nebyla samozřejmou. Až nyní se tvůrci vyjádřili, že PC verze bude a dokonce by to neměl být přímý port té tabletové.

Anthony Chien k tomu říká: „Zatím toho nemůžeme mnoho prozradit, ale rozhodně to bude úplně jiná hra. Je tu pořád dost skalních fanoušků Rollercoaster Tycoonu na PC a ti chtějí zase jiný zážitek.“ Celkem důležité je, zda si hra udrží i na PC svůj systém prémiového obsahu, což jaksi není něco, co bychom u podobné strategie na PC chtěli. Stejně tak mobilní verze, z které je i trailer pod článkem, se zbaví tradiční formy kampaně a spíše půjde cestou online jednorázového parku, který neustále spravujete. No a to určitě nebudou PC hráči chtít.

V čem se ale PC verze bude opravdu lišit zatím nevíme. Nevíme ani kdy přesně vyjde, ta mobilní v dubnu, PC zřejmě koncem roku. Což zase nahrává spekulaci, že to opravdu bude radikálně překopaná hra. Doufejme.

...

Nejnovější články