Remember Me bude akční sci-fi se sličnou hrdinkou bez paměti
zdroj: tisková zpráva

Remember Me bude akční sci-fi se sličnou hrdinkou bez paměti

14. 8. 2012 16:55 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Update - Přidáno sedm minut ze hry a ta momentálně vypadá jednoduše skvěle.Je to skoro rok,...

Update - Přidáno sedm minut ze hry a ta momentálně vypadá jednoduše skvěle.

Je to skoro rok, kdy jsme poprvé a naposledy slyšeli o futuristické akční dystopické sci-fi Adrift, v níž jde primárně o kradení vzpomínek. Nyní se hra vrací, ovšem už s oficiálním jménem Remember Me a představuje trailerem hlavní hrdinku, Nilin. Ta žije v Neo-Paříži v roce 2084 (souvislost s Orwellem není náhodná) a živí se tím, že krade lidem vzpomínky - a je v tom dobrá.



Jenže vše se zvrtne a Nilin zjišťuje, že o vlastní vzpomínky přišla a nyní přišel čas využít své lovecké schopnosti, dojít si pro vysvětlení a hlavně ztracený obsah vlastní paměti. Za hrou stojí francouzské studio Dontnod, které bylo zformováno primárně z bývalých členů Criterionu. Vydání hry pak zaštiťuje Capcom a pokusí se vytvořit úspěšný titul, který se přidá k pozvolna nastupující vlně zájmu o sci-fi cyberpunkovou dystopii. Uvnitř článku najdete trailer a prohlédnout si můžete i první obrázky.

Co se týče pozadí hry, veškerá manipulace s myšlenkami je možná pomocí Sen-Sen implantátu, který umožňuje manipulaci s pamětí. Implantáty vyrábí megakorporace Memoreyes a díky tomu samozřejmě zaujímá klíčovou pozici na trhu. Hlavní hrdinka se po své „nehodě“ přidává k odbojové skupině Errorists, která má za cíl zlikvidovat Memoreyes a jejich kontrolu nad společností.

Hra má určitě atmosféru a momentálně vypadá velmi sympaticky. Nejen díky další nové hrdince, ale hlavně díky světu, který působí hmatatelně, uvěřitelně a zdá se, že vyznává pravidla žánru. Snad se tenhle pokus o novou značku ujme a hra se povede. Potenciál na to má. Na další informace si musíme počkat, víme jen, že hra vyjde na PS3, X360 a PC.

zdroj: Archiv




zdroj: Archiv

Nejnovější články