Premiová edice Battlefieldu 4 má znovu získat důvěru hráčů
zdroj: tisková zpráva

Premiová edice Battlefieldu 4 má znovu získat důvěru hráčů

9. 10. 2014 11:33 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Bez pár dnů je to jedenáct měsíců, co Aleš psal, že recenze Battlefieldu 4 multiplayeru se odkládá, poněvadž servery padají častěji než fragy. Za tu dobu se leccos změnilo, což dokládá i oznámení obsahem napěchované prémiové edice hry. Tvůrci z DICE se navíc opět nechali slyšet, že učinili systémová opatření, aby se loňský průšvih s Battlefield 4 neopakoval. A nabízí důkaz místo slibů. 

Prémiová edice BF4 má pro PC, PS4, Xbox One a PS3 vyjít 21. října za 40 liber. Součástí edice je vedle kampaně a multiplayeru původní hry i Premium účet, který přinese patero rozšiřujících balíčků - Second Assault, China Rising, Naval Strike, Dragon's Teeth a teprve se blížící Final Stand. Majitelé Premium Edition se rovněž dočkají prioritního umístění v serverových frontách, 12 zlatých battlepacků a bonusové kosmetické úpravy.

Určitou pokoru však vůči haprujícímu vydání čtverky konzistentně projevují i DICE, naposledy ústy Davida Sirlanda, producenta DICE LA. Před pár dny se pro Gamespot vyjádřil v tom smyslu, že studio vnímá, že uspěchané vydání hry loni fatálně poškodilo důvěru zákazníků. "Stále existuje spousta hráčů, kteří nám už neuvěří, že jim při vydání doručíme stabilní hru," sdělil Sirland.

zdroj: Archiv

Sirland k sypání popelu na hlavu nesáhl ze sebedestruktivních důvodů, naopak z něj udělal oslí můstek k budovatelskému záměru vystavět znovu důvěru skrze činy. V tomto kontextu zmiňuje postupné "opravení" Battlefield 4, jehož ultimátním dokladem je Premium Edition, a zároveň se odvolává i na úpravy procesu vývoje se záměrem zamezit dalším provarům. Například betaverze Battlefield: Hardline má být jednou z ukázek, že se systémové změny povedly.

Nejnovější články