Praštěné westernové RPG West of Loathing je jako Skyrim nakreslený na papír
zdroj: tisková zpráva

Praštěné westernové RPG West of Loathing je jako Skyrim nakreslený na papír

31. 5. 2016 13:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Vývojářské studio Assymetric Publications rozhodně nemůžete obvinit z toho, že by snad tvořili konvenční hry. Jejich lehce nepříčetné MMO Kingdom of Loathing nabízí neopakovatelné zážitky jako je čelit se svým krotitelem želv strašlivému šavlozubému citrónu v kobkách haiku (kde je opravdu text psaný jen v haiku). Takže se asi nebudete divit tomu, že jejich nový projekt, tentokrát RPG pro jednoho hráče, western West of Loathing je podobně bizarní – a to ani ne tak vizuálním zpracováním, jako obsahem.

Autoři na svém (už úspěšném) Greenlightu slibují obrovské příběhové RPG, kde nechybí větvení děje, vylepšování vaší postavy a souboje v tahovém režimu. Stejně jako v Kingdom of Loathing, i zde máte na výběr z několika povolání. K dispozici bude bouchač krav (asi bojovník), olejovač hadů (pravděpodobně rogue, který vrhá naolejované hady a pracuje s hořlavinami) a metač fazolí (mág). Protože tohle je western a v něm nesmí chybět krávy, hadi a fazole. Tvůrci hru přirovnávají ke Skyrimu, ovšem s fazolemi, velkými klobouky a poněkud odlišným vizuálním zpracováním.

Dá se čekat, že West of Loathing bude, podobně jako Kingdom, hodně záviset na textovém humoru, který byl v jejich chytře napsané onlinovce vážně povedený. Nicméně během plnění úkolů dojde i na tahové souboje v rámci čtvercové mapy, kde budete čelit sarkastickým banditům, kostlivcům, ospalým chřestýšům apod. Podíváte se i do opuštěných dolů a velmi zajímavý zážitek slibují prokletá města duchů, kde najdete prokleté duchy účetních, kteří vám další postup znepříjemní pořádnou dávkou prokleté byrokracie.

Jde o bezesporu bizarní titul, který by ale mohl být zábavný, tím spíš, že zmíněné MMO rozhodně na chvíli pobaví. Navíc by se pod vizuálním kabátkem, kterému se skoro nedá říkat ani spartánský, může skrývat solidní tahovka s RPG systémem. Vidět totiž můžete i rozsáhlý inventář, spoustu schopností, ať už užitečných v boji a nebo mimo něj, jako je třeba Stupidní chůze, a také větvené dialogy. Pokud vás tato směska absurdního humoru, obracení RPG klišé a westernu oslovila, zapiště si do kalendáře, že West of Loathing vyjde začátkem příštího roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články