Po dvojici vtipných Van Helsing her chystá studio Neocore tower defense Deathtrap
zdroj: tisková zpráva

Po dvojici vtipných Van Helsing her chystá studio Neocore tower defense Deathtrap

26. 8. 2014 16:46 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Maďarské studio Neocore se po sérii solidních King Arthur her, kombinujících RPG se strategií, prezentovalo s dvojicí vtipných a herně zábavných akčních RPG Van Helsing. Jádrem her od Neocore tedy vždy byly RPG mechanismy, doplněné o postupy obvyklé pro jiné žánry. Byly, protože nový projekt Deathtrap nabídne jistou příměs RPG prvků i akce, ale v základu jde o tower-defense pro jednoho až čtyři hráče.

Neocore zatím s konkrétními informacemi šetří a označují Deathtrap za „unikátní mix akčního RPG a tower defense se spoustou ďábelských triků, vraždících strojů, rotujících čepelí a stříkající krve.“ Nevím jak vy, ale moc moudrý z podobného popisu  nejsem. Přidejme si tedy některá fakta z popisu zápletky, kde se hovoří o zastavení široké škály monster, která se skrze dobití systému pevností kdesi v prázdnotě snaží prodrat k nám, na povrch zemských.

Důležitá je zejména informace o pevnostech. Když si to spojím s tower defense zaměřením, vychází mi představa, že Deathtrap je o ochraně jednotlivých pevností s odlišným layoutem před útoky nestvůr pekelných i jiných. A to nejenom s pomocí celé řady pastí, nýbrž i v akčních soubojích.

Jinak řečeno, Deathtrap by mohl být hratelností blízký projekt povedené minisérii Dungeon Defenders, který rovněž spojovat tower defense s mechanismy akčních RPG. Počkám si na další detaily, abych zjistil, jestli jsem hádal správně. 

zdroj: Vlastní

Jedno je ovšem jisté – Neocore neztratili roztomilý smysl pro humor, jak naznačuje první v sérii upoutávek na hru. Minimálně mě tento nesofistikovaný, ale na nic si nehrající styl humoru sedí.

Deathtrap vyjde na PC a Mac letos na podzim za 20 dolarů, na Xbox One a PS4 se hra objeví s blíže nespecifikovaným zpožděním.

Nejnovější články