Paradox oznámil datadisky do Europa Universalis IV a Crusader Kings II
zdroj: tisková zpráva

Paradox oznámil datadisky do Europa Universalis IV a Crusader Kings II

15. 8. 2014 17:47 | Novinky | autor: Adam Homola |

Paradox se poslední dobou rozjíždí. Nejen že si domluvil pěknou smlouvu se Sony a nyní vyzval EA a jejich Sim City skrz Cities: Skylines, nově oznámil také dva datadisky pro své strategické perly. Jeden s názvem Art of War pro Europa Universalis IV a druhý, Chlarlemagne, pro Crusader Kings II. Oba přidají do svých her spoustu nových událostí, mechanik, schopností a způsobů, jak změnit historii. A oba vyjdou již brzy na Windows, Mac a Linux.

V Crusader Kings II: Charlemagne jste možná už z názvu odtušili o co půjde. Datadisk přidá do hry muže, který se stal tzv. otcem Evropy - Karla Velikého. Díky datadisku teď bude hra začínat v roce 769, čímž se prakticky přidá celé jedno století, které si můžete zahrát. Karla Velikého budete moct díky sérii příběhových událostí následovat od jeho počátku až do doby, kdy se dostal k moci.

zdroj: Archiv

V nové herní kronice pak najdete všechny důležité momenty vaší dynastie - kdy a kde se vám podařilo co dobýt, nebo například svatby a jiné podstatné věci. Navíc budete mít možnost stávající království více upravit a nebo rovnou vytvořit úplně nové, včetně vlastních jmen, symbolů apod. Něco málo, i když opravdu velmi málo, už napoví trailer výše. Mimochodem, všimněte si, že i v tomto rozšíření si budete moci zahrát za "nás."

Europa Universalis IV: Art of War vám zase dovolí vyzkoušet nové možnosti toho, co Phillip Gottfried von Clausewitz nazýval "pokračováním politiky za všech okolností". Dojde také na změny v mechanikách soubojů a například se dočkáme možnosti vysílání malých jednotek z obléhání ven. Pokud se vám v přístavu válí hromada nepotřebných lodí tak je nově půjde prodat a stejně tak lze přepsat okupovanou zemi na spojence.

zdroj: Archiv

Díky přepracovanému systému Reformation si můžete znovu prožít Třicetiletou válku skrze sérii nových herních událostí a až bitevní vřava utichne a dojde na vyjednávání, můžete se nechat inspirovat napoleonskou érou. Nové možnosti diplomacie vám umožní například vytvořit klientský stát, který může revolucím vzdorovat, nebo je naopak podporovat.

Vývojáři ale slibují mnohem košatější diplomatické cestičky, které ty stávající značne rozšíří. Ani jeden datadisk nemá zatím přesně stanovené datum vydání, i když Paradox slibuje, že bychom se měli jak v případě Crusader Kings II: Charlemagne, tak v případě Europa Universalis IV: Art of War dočkat už v "blízké budoucnosti."

Nejnovější články