Oznámení strategie Port Royale 3 pro PC ...i konzole
zdroj: tisková zpráva

Oznámení strategie Port Royale 3 pro PC ...i konzole

2. 8. 2011 18:13 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Strategická série Port Royale patřila ke zlatému fondu portfolia německé firmy Ascaron, jejíž konec před pár lety fanoušky obchodování, lodních bitek a jiných dobrodružství v pirátském Karibiku docela vyděsil. Období nejistoty jim však skončilo dnešním oznámením Port Royale 3 a zveřejněním prvních dvou obrázků, které sami o sobě naznačují, že tvůrci z týmu Gaming Minds nehodlají na úspěšné formuli prvních dvou titulů nic zvláštního měnit. A to ani přes fakt, že hra je ve vývoji nejenom pro PC, ale i „next-gen“ konzole, což má asi znamenat PS3 a X360, ale možná i Wii U. Na konzolích bych podobnou hru úplně nečekal a velký úspěch jí nevěštil, ale pokud bude hra primárně vyvíjená pro PC, je všechno v pořádku.

Port Royale 3 vyjde ve druhém kvartále příštího roku (duben – červen 2012) a opět se odehrává v Karibiku 17. století, kde o nadvládu nad nově vznikajícími koloniemi bojují Angličané, Španělé, Frantíci a bludní Holanďané. Tiskovka nezmiňuje, jestli si budete moci příslušnost k jedné z frakcí zvolit, ale jasně říká, že v rámci příběhové kampaně si můžete vybrat buď cestu obchodníka, nebo dobrodruha.

Jako obchodníci budete usilovat o pokoření soupeřů chytrým obchodováním, zřizováním obchodních cest, budováním továren a rozvojem měst. Dobrodruzi mezi vámi si ponejvíce užijí námořních bitek, ať už jako kapitáni nebo piráti. Budete dobývat města a přístavy, lovit za odměnu zločince a snažit se získat nadvládu nad Novým světem pomocí pevné ruky a strachu z ní.

Vývojáři vás však nechtějí vodit celou dobu za ručičku, proto do hry přidali free play mód, ve kterém můžete role obchodníků a námořníků kombinovat, ale asi to nebude zrovna nejlehčí. V případě, že vás bude singleplayer štvát, nabízí tvůrci k vybití vzteku multiplayer, ve kterém budete soupeře ničit libovolnou kombinací ekonomických, komerčních a bojových herních mechanik.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Dále už tisková zpráva obsahuje jen tradiční sliby o propracované ekonomické simulaci kvůli realistickému obchodnímu modelu, reálných lokacích a hezké grafice, o které alespoň trošku vypovídají první obrázky v galerii. Hra bude poprvé hratelná na letošním Gamescomu, pokud se k ní dostaneme, pokusíme se vám nabídnout osobní dojmy.

Nejnovější články