Overlord: Fellowship of Evil je pokus o kooperativní akci s humorem původních her
zdroj: tisková zpráva

Overlord: Fellowship of Evil je pokus o kooperativní akci s humorem původních her

23. 4. 2015 17:51 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Video, rekapitulující dosavadní události v sérii Overlord, naznačilo, že další díl nabídne kooperaci a zřejmě nepůjde o pokračování v pravém slova smyslu. A představení hry prostřednictvím dvojice videí, obrázků a informací zmíněný závěr několikrát podtrhuje. Pro mně bohužel (zatím), pro jiné bohudík. Záleží na přístupu k původní dvojici Overlord her, potažmo na oblibě kooperativních akčních her. Overlord: Fellowship of Evil je totiž v prvé řadě kooperativní akce s lehkými RPG prvky, kterou s původními hrami spojuje jen humor a scénář z pera a hlavy Rhianny Pratchettové. Asi je vám tedy jasné, že bych mnohem raději viděl Overlord III od tvůrců z Triumph Studios, ale odepisovat pokus přímo od Codemasters rozhodně nehodlám. Digitálně distribuovaná kooperativní akce by totiž mohla umést cestičku pro další regulérní díl, když se povede.

Poněvadž byl styl černého fantasy humoru v prvních dvou hrách natolik okouzlující, je velmi důležité, že alespoň ten se Codemasters rozhodli v další Overlord hře zachovat. A šéfem minionů Gnarlem (Marc Silk) namluvené video o hledání nových šampiónů zla to potvrzuje. Namísto jednoho si minioni našli rovnou čtveřici mrtvých zlounů, které oživili a hodlají testovat jejich schopnost páchat zlo v celé řadě zkoušek, odehrávajících se v hlubinách Netherworldu, odkud se mají propracovat až na povrch . Mezi "hrdiny" patří legendární bojovník Inferna, nekromantka Malady, trpasličí odpadlík Hakon a temný elf Cryos.

Do boje se spoustou nepřátel a snad i pastmi můžete vyrazit se čtyřmi dalšími hráči, což je preferovaná varianta. Hrát ale můžete i sami, kdy role kolegů zastane AI, což je méně preferovaná varianta. Overlord: Fellowship of Evil je v prvé řadě kooperativní hra, zaměřená podle hlavního designéra Carla Johnsona na přístupnou akční složku.

Lehké náznaky environmentálních hádanek z předchozích her by však rovněž neměly chybět a lze předpokládat, že právě k jejichž řešení využijete vlastností jednotlivých druhů minionů. Jestli půjde opět o zelené, hnědé, červené a modré, nebo přibydou další druhy minionů, ukáže až čas. Chybět by ovšem neměly oblíbené chudinky ovečky ...bééééé

Jednotlivé úrovně budou náhodně generované, zřejmě kvůli trvanlivosti, což se může ukázat jako dobré i špatné řešení zároveň - záleží na kvalitě algoritmu. Podpora online, ale i lokální kooperace na jedné obrazovce však určitě potěší. Jen doufejme, že to platí nejenom pro verze konzolové, ale i pro PC verzi.

Své hrdiny i miniony musíte v průběhu dobrodružství tradičně levelovat, a protože všechno zlé je v Overlord světě dobré, můžete se v zájmu vyššího zla věnovat v zápalu boje i likvidaci svých spolubojovníků. Nebo je zkrátka zapomenete zachránit ...no stane se.

Overlord: Fellowship of Evil vyjde pouze digitálně ještě letos na PC, PS4 a Xbox One už 25. srpna, pokud údaj na Steamu nelže. A má tedy smysl se na hru těšit nebo od ní očekávat alespoň záblesk toho, co z předchozích dvou her činilo skvělý zážitek? Nevím, záleží na vašem přístupu k původním hrám a kooperativním akcím, jak jsem už psal na začátku.

Nejnovější články