Onlinovka z druhé světové války Heroes & Generals konečně vychází v plné verzi
zdroj: Vlastní foto autora

Onlinovka z druhé světové války Heroes & Generals konečně vychází v plné verzi

23. 9. 2016 14:08 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

MMO střílečka Heroes & Generals už není žádná mladice. V téhle onlajnovce z druhé světové války po sobě Američané, Němci a Rusové metají kulky a granáty už čtyři roky, ale všechno to bojování se kupodivu až doteď pořád ještě odehrávalo v rámci betaverze. Ale s tím je teď konec, protože Heroes & Generals konečně vychází jako plná hra na Steamu. A stejně jako beta bude free-to-play.

Došlo spolu s vydáním plné verze k nějakým velkým změnám? No, vlastně ani ne. Pořád ještě jde o akční FPS, ve které můžete běhat s puškou, jezdit v tanku, pilotovat letadlo nebo se třeba projet na kole. Všechny bitvy a potyčky ovlivňují stav perzistentního evropského bojiště, a do toho všeho ještě zasahují hráči v roli generálů. Ti můžou udělovat armádám rozkazy a posílat jim na bitevní pole posily.

Obrovská, taktická střetnutí, desítky zbraní a vozidel (a to by zbraně i vozidla ještě v budoucnu měly hojně přibývat), a navíc je to zadarmo – ani se není co divit, že se autoři můžou pochlubit skutečně úctyhodnými statistikami betaverze. Prý ji hrálo přes 8 a půl milionu lidí ze 194 různých zemí, což je pozoruhodné číslo. Zvlášť když zvážíte, že Organizaci spojených národů tvoří jen 193 států s plným členstvím. Takže to vypadá, že Heroes & Generals asi pařili i v pásmu Gazy a ve Vatikánu.

Pokud od přírody nevěříte hrám v předběžném přístupu a nedotkli byste se jich ani dlouhým bidlem, teď je pravý čas tuhle masivní druhoválečnou akci vyzkoušet. Dalo by se předpokládat, že ostatní zájemci již do hry nějaký ten čas investovali. Aspoň tak už na internetu (a kdo ví, možná že i v diskuzi pod článkem) snadno zjistíte, jestli je tenhle konkrétní systém free-to-play férový, nebo ne. To koneckonců hodně ovlivní, jestli si tvůrci do statistik nějaké ty miliony hráčů a vymyšlené země přidají.    

zdroj: Archiv

Nejnovější články