Nový mod pro Fallout 4 připomíná budovatelskou strategii ve stylu SimCity
zdroj: tisková zpráva

Nový mod pro Fallout 4 připomíná budovatelskou strategii ve stylu SimCity

20. 3. 2017 13:11 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Jedním z vašich melouchů v radioaktivní pustině Fallout 4 je budování nových sídlišť pro osadníky. Toho dosáhnete tak, že postupně vlastnoručně postavíte domy či dílny a přikážete civilům, co přesně pro vás mají dělat. Je to sice celkem zábavná vedlejší aktivita, ale nepůsobí moc realisticky, zvlášť kvůli tomu, že kolonisté si bez vašeho vědomí ani neodskočí na záchod. To všechno ovšem mění fanouškovský mod Sim Settlements od chlapíka jménem kinggath, v němž se o sebe lidé dokážou postarat sami.

Funguje to trošku jako v budovatelských strategiích typu SimCity. Zvolíte typ budovy, který má být na daném místě postaven – obytnou, zemědělskou, průmyslovou a tak podobně. Jakmile si vyberete, přijde človíček a začne se stavěním. Postupně stluče dohromady kusy dříví a plechu, a je vystaráno. Jako bonus dochází u každého obydlí k uplatnění prvku náhody, takže žádné dvě stavby by neměly vypadat úplně stejně.

A to pořád ještě není všechno. V původní hře se sídliště postupem času vůbec neměnila, pokud jste ruku k dílu nepřiložili sami. Osadníci v Sim Settlements jsou ovšem poněkud ambicióznější a samostatnější, a tak si během vašich dobrodružství v poušti klidně přistaví nové patro či si svůj baráček vylepší nějak jinak – samozřejmě pouze v případě, že pro to panují vhodné podmínky. V městě plném zoufalých nešťastníků výškové budovy určitě nevyrostou.

zdroj: Archiv

Tenhle mod určitě si určitě najde svoje příznivce, ale taky odpůrce – mnoha lidem přece jen vyhovuje právě fakt, že si můžou městečka vystavět přesně tak, jak sami chtějí, a špetka mikromanagementu je pro ně tou správnou přílohou k hlavnímu chodu, střílení mutantů do hlavy. Každopádně je skvělé, že existuje možnost, jak si Fallout 4 zase trošku osvěžit, zvlášť když mod přidává i další drobné úpravy, jako například rozšíření potřeb osadníků a přepracované sídlištní odměny. Sláva komunitě, sláva kinngathovi! Sim Settlements je dostupný na Nexus Mods a během čtrnácti dnů prý vyjde také na Xbox One.

Nejnovější články